◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

UE are în vedere o campanie masivă pro-vaccinare în statele est-europene

În strânsă coordonare cu guvernele din estul și sud-estul Europei, Comisia Europeană pregătește în prezent campanii masive de conștientizare cu privire la necesitatea vaccinării, scrie EURACTIV.com. În plus, mai multe medicamente pentru combaterea COVID-19 sunt de așteptat să fie aprobate în perioada imediat următoare, ca urmare a unei decizii conform căreia chiar și jurnaliştii vaccinați vor avea nevoie de un test PCR negativ pentru a participa la Consiliul UE de la sfârșitul acestei săptămâni.

O sursă din UE a declarat că executivul comunitar pregătește o campanie de conștientizare sub formă de videoclipuri, pentru a sublinia necesitatea vaccinării. Acesta va fi adaptat la nevoile și particularitățile Europei de Est. Sursa a spus că proiectul este încă în faze incipiente, dar Bruxelles-ul subliniază importanța acestuia, având în vedere că decalajul de vaccinare dintre estul și vestul Europei rămâne semnificativ.

Potrivit ECDC, rata de vaccinare a statelor membre UE de est și sud-est rămâne cu mult sub media UE (66,9% din totalul populației vaccinate). Cifrele sunt deosebit de dezamăgitoare în state precum Bulgaria și România, unde doar 26,9% și 39% din populația totală au fost vaccinate. „Nu putem continua așa. Dacă Europa de Est nu accelerează, nu vom pune niciodată capăt pandemiei”, a spus sursa.

Vicepreședintele Comisiei, Margaritis Schinas, a declarat că summitul care se pregătește va fi o „oportunitate” pentru lideri de a discuta problema.

Sursa citată de EURACTIV a declarat că abordarea ar fi ori după „model austriac”, cu impunerea vaccinării obligatorii și amenzi, fie similară măsurilor din Italia, cu „Super COVID Pass”, care face ca viața de zi cu zi a celor nevaccinați să fie cu mai multe provocări.

Potrivit concluziilor, Consiliul UE solicită, de asemenea, punerea în aplicare rapidă a recomandărilor revizuite ale Consiliului privind călătoriile în interiorul și către UE, inclusiv valabilitatea certificatelor de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *