Cotidian de provincie cu record de încredere

Un cotidian regional, „Yorkshire Post”, a fost desemnat cea mai de încredere publicație din Marea Britanie.

O cercetare de anvergură derulată în Marea Britanie a dat la iveală faptul că presa de provincie poate stabili un record în ce privește încrederea opiniei publice în presă, notează holdthefrontpage.co.uk. Astfel, pe primul loc s-a clasat „Yorkshire Post”, din Leeds, care a adunat 92 de procente răspunsuri afirmative la întrebarea „Aveți încredere în ce citiți?”. Imediat după publicarea rezultatelor, James Mitchinson, editorul publicației, a ținut să sublinieze faptul că aceasta este dovada cea mai bună că „relevanța și calitatea materialelor de presă pot prevala în fața dificultăților financiare cu care se confruntă întreaga industrie mass-media”.

Pe locul al doilea s-a clasat „The Guardian”, cu 90 de procente, iar al treilea brand din top a fost JPIMedia, publicație „soră” a „Yorkshire Post”, cu 85% încredere.

Demn de menționat este faptul că alte publicații de provincie – „The Courier” sau „Aberdeen Press & Journal” – s-au clasat între primele zece locuri.

„Yorkshire Post” s-a dovedit imbatabil și la întrebarea „Este cititul ziarului timp cheltuit cu folos?”, cu 100% dintre participanții la sondaj dând răspuns afirmativ.

(R.I.)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.