◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

4 monumente megalitice, care demonstrează că pe Terra au trăit civilizații extrem de avansate

Numeroase situri megalitice au fost descoperite în diverse colţuri ale lumii și sunt considerate probe relevante ale existenței unei civilizaţii dezvoltate și înfloritoare. Ca vechime, aceste sit-uri au peste 12000 de ani.

Baalbeck

Unul dintre acestea este Baalbeck situat în Liban. Au fost descoperite patru temple care sunt considerate monumente ale arhitecturii mondiale. Templele au fost construite din bucăți de piatră cu o lungime de peste 20 de metri și o greutate între 800 și 1000 de tone.

Cel mai mare și mai greu monolit din lume utilizat în construcții megalitice este o piatră cu greutatea de 1000 de tone, utilizată la unul dintre aceste temple. Nu se cunosc informații cu privire la modul de decupare și transportul pietrelor.

Piramidele egiptene, perfecţiunea arhitecturii

Conform estimărilor specialiştilor, Marea Piramidă este prima construcție egipteană. Din punct de vedere arhitectural este perfectă. A fost un fel de model pentru construcţiile care au urmat.

piramide

Este ca și cum, o civilizaţie misterioasă a construit această primă piramidă, după care, oamenii înţelegând tehnica de lucru au continuat să construiască alte piramide.

Tiahuanaco, un miracol la 3800 de metri

Este construit în Anzii bolivieni, la o distanța de 30 km de lacul Titicaca. Specialiştii care au studiat ruinele sunt convinşi că este vorba despre un oraș port. Ceea ce intrigă este faptul că a fost construit la altitudinea de 3800 de metri. Potopul biblic sau alte inundaţii au fost atât de catastrofale?

Este o ipoteză care trebuie luată în considerare și coroborata cu dispariția continentului Atlantida. Blocurile de piatră cu o greutate de 400-500 de tone au fost transportate de la o distanța de 385 km.

Tiahuanaco

Toate aceste descoperiri ne duc cu gândul la atlanţi și misteriosul lor continent. Pornind de la textele lui Platon, Atlantida ar fi fost situată lângă Strâmtoarea Gibraltar. Alți cercetători au poziţionat-o în Atlantic, alții în apropiere de Cipru.

De curând, doi cercetători canadieni au avansat teoria conform căreia Atlantida ar fi existat undeva în Antarctica. Din cauza inundaţiilor catastrofale, supraviețuitorii s-au retras pe platourile înalte din Anzi, Etiopia sau Thailanda.

Atlantida nordică

Strabon a fost primul istoric care a susținut această teză. Mai târziu, alți specialişti au susținut că popoarele nordice au ca strămoşi atlanţii.

În anul 2005, oceanografii au descoperit în apropiere de Strâmtoarea Gibraltar vestigii ale unei insule scufundate ca urmare a unui tsunami nimicitor. Pornind de la relatarea lui Platon, specialiştii au luat în considerare scufundarea insulei ca urmare a unor erupţii vulcanice sau a unui cutremur care au declanșat fatalul tsunami.

atlantida

Platon susţinea că acest eveniment s-a petrecut în urmă cu 11600 de ani. Cei care a studiat zona susțin că la o adâncime de 1500 de metri, în apele mării exista structuri megalitice pe care le considera relevante pentru teoria emisă de Platon.

Sedimentele de pe fundul apei indica producerea unui cutremur devastator, urmat de un tsunami care a atins înălţimi de câteva sute de metri. Se spune că Atlantida este un simbol al micimii oamenilor în faţa dezlănţuirii forțelor naturii.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *