◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Gimnastul Marian Drăgulescu renunță la România și vrea să concureze sub steagul CIO: ”O să protestez în fața Guvernului”

Gimnastul Marian Drăgulescu renunță la România și vrea să concureze sub steagul CIO. Campion european en-titre la sol, titlu cucerit anul trecut la competiţia continentală găzduită la Cluj-Napoca, ”Marocanul” se află, din nou, în conflict deschis cu conducerea Federaţiei Române de Gimnastică, informează Telekom Sport.
În urmă cu mai puţin de două luni, între Marian Drăgulescu şi Andreea Răducan, președintele FR de Gimnastică, a izbucnit un scandal, sportivul acuzând faptul că i-a fost diminuată ilegal indemnizaţia de lot pe care ar fi trebuit să o încaseze la finalul anului trecut. Cea care a reuşit atunci să-i împace pe cei doi a fost antrenoarea Mariana Bitang. Acum, ”Marocanul”vrea să meargă până la capăt, acuzând faptul că secretarul federal, Mircea Apolzan , i-a refuzat dreptul de a participa la un concurs internaţional care va avea loc în Croaţia în perioada 24-27 mai.
”Domnul Apolzan nu mi-a dat dreptul de a participa la prima mea competiţie internaţională din acest an, un concurs care va avea loc în Croaţia, la finalul acestei luni. Dânsul a dezinformat pe toată lumea, spunând că taxa de participare este foarte mare, de 2.000 de euro, când, de fapt, aceasta este în realitate de doar 500 de euro. Eu nu-mi doresc decât să particip la concursuri. Nimic altceva. Nu cred că federaţia nu are 500 de euro pentru a mă putea trimite la un concurs. E clar că o astfel de decizie este îndreptată împotriva mea, ca persoană. Dar ce m-a şocat foarte tare a fost mesajul pe care mi l-a transmis managerul competiţiei din Croaţia: mi-a spus că eu am un statut special, în sensul că nu trebuie să plătesc nici o taxă şi că este o onoare pentru ei ca eu să fiu prezent la această competiţie. Se dovedeşte că în federaţie au rămas oameni care nu vor binele acestui sport. Vreau să se înţeleagă faptul că această supărarea a mea, cât se poate de justificată, nu se îndreaptă împotriva Andreei Răducan, ci a domnului Apolzan” , a precizat Drăgulescu, în exclusivitate pentru telekomsport.ro.

“De astă dată, voi merge până la capăt. Nu mai este cale de întors. Voi ieşi în faţa Guvernului, cu toate medaliile pe care le-am cucerit pentru România şi-mi voi cere dreptul de a reprezenta ţara aşa cum am făcut-o şi până acum. Eu sunt încă în gimnastică pentru că mi-am propus să câştig pentru România medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo”.

“Vreau să am dreptul meu de a putea concura. Dacă acest lucru nu se va putea, voi merge până la TAS, iar la Olimpiada, dacă nu sunt dorit pentru România, voi cere să concurez sub steagul CIO. Aş vrea să se ştie că îmi iubesc enorm de mult ţara. De fiecare dată am fost fost foarte fericit să pot vedea tricolorul României ridicat pe cel mai înalt catarg şi să aud imnul naţional intonându-mi-se atunci când am ocupat primul loc. Dar pentru unii oficiali din federaţie, acest lucru se pare că nu prea contează” – Marian Drăgulescu.

libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *