◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Proiectul “ROMÂNIA pentru ISRAEL”

Proiectul va coaliza initiativele cetatenilor romani pentru sprijinirea Israelului sub aspect moral, social, politic, international, educational, economic, NU FINANCIAR.
El este necesar deoarece Israelul este contestat in plan international ca drept de existanta a tarii actuale, a istoriei sale milenare, a dramaticei perioade a Holocaustului. Si, din pacate, unele elemente antisemite / antiisraeliene se regasesc si in Romania.
Pornind de la relatiile de secole dintre romani si evrei, in special cele de dupa 1948, de la sprijinul multilateral reciproc, proiectul va amplifica si diversifica actiunile bilaterale, in special cele realizate in Romania, ca si in Israel, fara a-si propune un termen de incheiere. Prin asta inteleg prelungirea aniversarii Centenarului, cele șase luni de Presedintie a Consiliului Europei, Iasi – “Capitala Tineretului din Romania” (2.5.2019 – 1.5.2020), Timisoara, “Capitala Culturii Europene” in 2021, etc.
Initiator, realizator al activitatilor poate fi oricine (Presedintie, Parlament, Guvern, Institutii de Stat, Mass-Media, societatea civila, persoane fizice, etc.). Ca initiator si organizator al proiectului, voi intra in relatii de parteneriat si colaborare cu alte entitati si am realizat un grup pe facebook – https://www.facebook.com/groups/864972333839923/, după care vor urma un blog / site pentru a mediatiza activitatile propuse / realizate in cadrul proiectului.
Foarte marea varietate a activitatilor, de o amplitudine diversa, cu implicarea unui număr mai mic sau mai mare de “actori”, avand rezultate la diferite nivele nationale sau chiar internationale, ofera un camp larg de initiative, de la cele locale, zonale, sectoriale, pana la cele mult mai ample, care merg chiar la nivelul întregii țări.
Doar cateva exemple: manifestari de prezentare a realitatilor Israelului contemporan, comemorari ale Holocaustului realizate de profesorii care au participat la cursurile de la Yad VaShem, lansari de carte sau intalniri cu cititorii, in Bucuresti, in orasele natale ale autorilor sau unde au sedii editurile respective, cu ocazia targurilor de carte, sau a altor evenimente; vernisarea de expozitii (itinerante) de arta plastica si fotografii; proiectii itinerante ale Festivalurilor de film evreiesti / israeliene; participarea la intalniri / targuri economice, industriale, agricole, de turism, sportive, educationale; manifestari aniversare / comemorative; spectacole muzicale; schimburi de delegatii; orase infratite; etc.
Israelul are mare nevoie de un asemenea sprijin, Romania il poate da. Proiectul are rostul de a stimula astfel de initiative.
Inițiator și organizator, Viorel Maier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *