Un jurnalist albanez luptă în instanță cu premierul țării

După ce primul ministru al Albaniei, Edi Rama, a făcut o acuzație de defăimare la adresa jurnalistului Ylli Rakipi, despre care a afirmat că i-a generat daune reputației, profesionistul mass-media a lansat un contraatac în justiție, acuzând oficialul de rang înalt de presiuni politice.

Jurnalistul albanez a fost dat în judecată de primul ministru, care a cerut daune de 8.000 de euro pentru că ar fi fost defăimat în presă. „Pârâtul” este Ylli Rakipi, jurnalist binecunoscut în Albania, fost patron de presă care în prezent este gazda unui show tv foarte popular, intitulat „The Unexposed Ones” („Cei neexpuși”). În cadrul acestei emisiuni, în octombrie 2018, jurnalistul ar fi afirmat despre premier că are „o inteligență sub medie”. Acuzarea pretinde că emisiunea de opinie a fost jignitoare și că „pârâtul folosește un limbaj ofensator”. Demn de remarcat este faptul că jurnalistul s-a referit în emisiunea incriminată la… preocupările artistice ale premierului Rama, care pictează în timpul liber.

În replică, Rakipi a lansat un contraatac în instanță, solicitând daune de 16.000 de euro. „Ținta acestui atac este închiderea emisiunii pe care o realizez. Acesta este un proces politic împotriva unui post tv care dezvăluie combinațiile guvernamentale”, susține jurnalistul. Într-adevăr, în decembrie 2018, televiziunea pentru care lucrează Rakipi a difuzat un reportaj despre o companie-fantomă care a câștigat o licitație de 18 milioane de euro din bani publici folosind documente false.

(R.I.)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.