◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

„Buletin de Carei” și principiile neinterpretabile ale jurnalismului

„Buletin de Carei” este un caz rarissim în presa românească – independent financiar, ziarul a împlinit 14 ani de libertate editorială și de profesionalism, sprijinindu-se nemijlocit pe opinia publică, în numele căreia activează în fiecare zi.

La 18 aprilie 2005 apărea primul număr al săptămânalului care între timp a devenit un reper nu doar pentru mass-media locale, ci și pentru întreaga țară – în fond, câte publicații se pot bucura de libertate deplină într-o piață a presei atât de polarizată? Dar „Buletin de Carei” este una dintre puținele excepții care confirmă regula. Și o demonstrație a faptului că, deși foarte greu, totuși se poate. Apariția periodicului a fost o provocare, din toate punctele de vedere. Nefiind dependent de banul public sau al vreunui partid, săptămânalul a prezentat, în cei 14 ani, situații din toate domeniile, cu bune și cu rele, reportaje și documentare, articole de atitudine centrate pe problemele cu care se confruntă  careienii. „Nu a fost ușor, dar am depășit toate obstacolele. La început am colaborat cu tipografiile din județ, pentru ca mai apoi să fim nevoiți să îl tipărim la Cluj-Napoca”, afirmă membrii colectivului de redacție.

„Buletin de Carei” s-a încăpățânat să rămână un reper de presă profesionistă și după ce chioșcurile de difuzare a presei au dispărut aproape total. „Din anul 2010, odată cu dispariția chioșcurilor de ziare din municipiul Carei, am renunțat la ediția tipărită și suntem prezenți doar în mediul online. Informațiile ajung mult mai repede la cititori și există posibilitatea dialogului. Am contribuit și contribuim în continuare la buna informare a cetățenilor, chiar dacă deranjăm, prin aceasta, actuala administrație locală. Ne asumăm fiecare informație”, adaugă redacția.

„Buletin de Carei” a împlinit 14 ani de apariție neîntreruptă. Este un focar de presă liberă și, la ceas niversar, toată mass-media din România ar putea trage câte o concluzie din acest parcurs profesionist impecabil, centrat pe principiile neinterpretabile ale profesiei.

Roxana Istudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *