◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Simona Halep – Caroline Garcia, 6-7 (6), 6-3, 6-4, în semifinala Fed Cup 2019. Victorie uriașă pentru Halep

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o astăzi, la Rouen, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA, iar România conduce cu scorul de 2-1 în întâlnirea cu Franţa din semifinalele Fed Cup 2019

Derbiul întâlnirii Franţa – României a oferit un meci de o mare calitate, de o spectaculozitate şi tensiune ridicate. Cele mai bune jucătoare ale echipelor au ridicat publicul în picioare prin frumuseţea loviturilor lor, oferind trei ore de tenis extrordinar, cu mingi pe liniile terenului, cu răsturnări de scor şi cu echilibru păstrat până în final. Spiritul de luptătoare al Simonei Halep şi nivelul ridiat loviturilor ei au triumfat din nou, iar România este mai aproape de finala FedCup.

Garcia a început furtunos meciul cu Halep, la fel ca în partida cu Buzănescu. Agresivă, în spatele unui serviciu puternic, franţuzoaica a găsit unghiurile cele mai ample, diagonalele cele mai eficiente şi a făcut 4-0 în 16 minute, cu un prim break în ghemul al doilea şi altul în ghemul al patrulea. Simona Halepa intrat greu în meci, fiind compleşită de precizia şi forţa loviturilor adversarei.

Însă exuberanţa din jocul Carolinei Garcia nu a ţinut. Tot la fel ca în meciul cu Buzărnescu, nivelul prestaţiei ei a scăzut, iar Halep s-a transformat din victimă în agresor. Ea a liftat mai mult mingile, împiedicând-o pe rivală să le mai plesnească din orice poziţie, a devenit mai ofensivă şi servit mai bine. După un rebreak la 0, Halep a întors scorul cu alte patru ghemuri luate la rând şi a preluat conducerea cu 5-4, urmând a servi pentru set. După ce a condus cu 30-0, fostul ldier WTA a cedat aproape gratis ghemul după o dublă greşeală.

Pentru că nici Simona Halep nu a putut menţine ritmul ridicat pe care îl impusese cinci ghemuri la rând, Garcia a condus cu 6-5 şi 15-40 pe serviciul româncei, dar Halep a reuşit să ducă setul în tie-break. Jucătoarea română a avut prima minge de set la scorul de 6-5, dar nu a fructificat-o şi Garcia s-a impus cu 7-6 (8-6), după 71 de minute de joc. La 6-6, Simona Halep a alunecat şi a căzut, dar a continuat partida.

Simona Halep a jucat din nou cel mai bun tenis în debutul setului secund, când a condus cu 3-0, după un break în ghemul al doilea. Românca nu a păstrat avantajul, s-a mişcat mai greu pe teren, iar Garcia a revenit în joc şi a egalat, la 3.

La 4-3 pentru ea, Halep a cerut intervenţia fizioterapeutului pentru o problemă la pulpa piciorului stâng. Această accidentare nu a reprezentat o piedică pentru sportiva română, care a câştigat următoarele două ghemuri – cu break la 4-3 – şi a câştigat setul cu 6-3, după două ore de joc. În ultimul ghem al setului secund, Garcia a condus cu 30-0 pe serviciul rivalei, dar Halep a întors scorul.

Decisivul a fost foarte echilibrat. Halep şi-a făcut mai greu serviciul, Garcia a avut trei mingi de break, dar s-a mers cap la cap până la 4-4. La acest scor, franţuzoaica a comis două duble greşeli, primele din meci, după ce tot setul a fost impecabilă la acest capitol. Românca a obţinut break-ul la prima minge avută şi a preluat conducerea cu 5-4, apoi a închis partida cu 6-4, după două ore şi 57 de minute de joc.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *