Moment emoţionant la înmormântarea Doinei Cornea

Singurul discurs aplaudat: „A luptat nu cu o lepră, ci cu două, şi cu toţii buboii sistemului, de una singură”

Câteva sute de persoane au participat, luni, la funeraliile fostei dizidente comuniste Doina Cornea. Aceasta a fost înmormântată la Cimitirul Central din Cluj-Napoca cu onoruri militare.

La slujba de înmormântare, mai mulţi ierarhi ai Bisericii Greco-Catolice au vorbit, însă un singur discurs a fost aplaudat cu căldură de către cei prezenţi: cel rostit de părintele greco-catolic Teodor Lazăr, scrie adevarul.ro.
Acesta a cerut sanctificarea Doinei Cornea, comparând-o cu Maica Tereza.
„La catafalcul lui Karol Vojtyla, Papa Paul al II-lea polonezii au strigat: Sfânt!. (…) Asta vreau să cer şi eu. Nu e o obrăznicie deloc. Am cunoscut-o de 20 de ani şi eu cred că trebuie recunoscută excelenţa sa prin ceea ce se numeşte sanctificare. De ce? Am rămas atât de puţini încât nu ne putem număra nici sfinţii, atât de mulţi au dat. Bine-înţeles, o să fiu disciplinat, n-o să cer public acest lucru, avat la lettre, pentru că sunt canoane clare, pertinente şi de folos, dar de pe catapeteasma inimii mele icoana ei n-o s-o ia nimeni. E alături de Estera, alături de Maria, al cărei nume îl şi poartă. (…) Maica Tereza a luptat cu lepra în Calcuttla. Ea a luptat cu o lepră mult mai grea, nu de piele, ci de suflet a neamului său, vindecându-se pe ea de frică. A luptat nu cu o lepră, ci cu două, şi cu toţii buboii sistemului, de una singură”, a firmat părintele Teodor Lazăr.

Printre cei care au condus-o pe Doina Cornea pe ultimul drum s-au numărat fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, filosoful Gabriel Liiceanu, poeta Ana Blandiana, pastorul Laszlo Tokes şi istoricul Marius Oprea.

b1.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.