◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Sportivii SOR, trei zile de host town în Abu Dhabi

Competiția ”Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi” a fost gândită să ofere oaspeților săi nu numai o experiență sportivă ci și o experiență culturală, intrând în principiile, obiectivele și stilul de viață al locuitorilor din Emiratele Arabe Unite.

Delegația României, formată din 51 de persoane (sportivi, parteneri, antrenori și staff) a avut parte, în zilele de 9 – 11 martie de vizite la Muzeul Louvre din Abu Dhabi, Moscheea Șeicului Zayed, Abu Dhabi Grammar School, Cetatea Al-Hosn (Fortul Vechi), Muzeul de Artă Modernă și Centrul de Artizanat, alături de cei doi ghizi desemnați, Hanan și Aly.

Prima zi a început cu vizita Muzeului Louvre din Abu-Dhabi de dimineață și Moscheea Șeicului Zayed după-amiază. Sportivii Special Olympics România au fost foarte încântați, uimiți și fericiți de aceste vizite, de fotografiile făcute, de amintirile cu care rămân în suflet, la descoperirea de locuri noi.

Galeria Louvre a fost deschisă în anul 2017 din dorința de a transforma Abu Dhabi într-un hub cultural. Muzeul găzduiește și celebra sculptură ”Cocoșul” a lui Brâncuși împrumutată de la atelierul artistului din Centrul Pompidou din Paris.

Marea Moschee din Abu Dhabi sau Moscheea Șeicului Zayed este cea mai mare moschee din Emirate și a opta cea mai mare moschee din lume. Emirii din Abu Dhabi (a fost începută de Zayed și terminată de fiul său, Khalifa) au folosit cu opulență marmură, aur, cristal și covoare persane. În această moschee se află cel mai mare covor manual din lume, covor cusut la Esfahan, în Iran, iar lumea are voie să pășească pe ea desculți sau în șosete (după cum ați văzut probabil în pozele postate de noi pe Facebook Special Olympics România). Domnișoarele și doamnele din delegație au purtat, conform tradiției, Abaya, robe care acoperă formele trupului (și părul) și care sunt foarte frecvente și populare în zonele arabe.

Continuare pe specialolympics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *