◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Încă un jurnalist a fost împușcat în Mexic

Un alt jurnalist a fost împușcat în Mexic, al optulea ucis până în acest an, într-o serie de crime fără precedent, care au făcut din Mexic cel mai periculos loc din lume pentru presă, relatează AP.
Procurorii din vestul statului Michoacan au declarat că reporterul Armando Linares a fost împușcat în orașul Zitacuaro. Uciderea a avut loc la șase săptămâni după ce un coleg, Roberto Toledo, de la același canal, Monitor Michoacan, a fost asasinat. Linares a fost cel care a anunțat moartea lui Toledo, pe 31 ianuarie, într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.
Zona este afectată de tăieri ilegale, bande de traficanți de droguri, dispute de guvernare locală și defrișări legate de extinderea producției de avocado. Tăierea forestieră a deteriorat pădurile de pini și de brazi în care fluturii monarh petrec iarna. Linares a ocupat funcția de director al site-ului Monitor Michoacan, care a publicat un articol despre fluturii monarh, a căror migrație a fost modificată de defrișări. Linares a declarat recent pentru Associated Press că a primit mai multe amenințări cu moartea după ce s-a înscris într-un program guvernamental de protecție a jurnaliștilor. „Avem crimă organizată, la fel ca în restul țării, iar Monitor a anchetat și publicat despre o mulțime de probleme, precum exploatarea forestieră ilegală, având în vedere că suntem în apropierea rezervației de fluturi monarh. Am scris mult despre tăierile ilegale și, de asemenea, despre corupția în administrația municipală”, a spus Linares, la începutul lunii februarie.
„Coșmarul continuă pentru presa din Mexic”, a scris organizația Reporteri fără frontiere în legătură cu împușcarea lui Linares.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *