◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Concedieri și salarii micșorate pentru jurnaliștii din Țara Galilor

Grupul media Newsquest, care reunește, printre altele, ziarele „The Herald”, „The Herald on Sunday”, „Glasgow Times”, „The National”, „South Wales Argus”, „Western Telegraph”, „Penarth Times” sau „Sunday National” a anunțat măsuri drastice de reducere a salariilor jurnaliștilor, în contextul dificultăților generate de pandemia de coronavirus. De asemenea, conducerea trustului se declară nevoită să renunțe la unii dintre angajați.
Potrivit directorului trustului pentru zonele Wales, Hereford și Somerset, Hussain Bayoomi, situația prezentă reprezintă „furtuna perfectă” pentru presă. Scăderea de 15 procente din salariul va fi aplicată celor care câștigă peste 18.000 de lire sterline pe an, iar managerilor li se cere să intre în concediu neplătit de două săptămâni, iar acestea nu sunt decât primele dintr-o serie de măsuri. „Comportamentul incalificabil al patronatului a venit fără avertizarea personalului care și așa se străduiește să-și facă datoria în condiții foarte dificile”, este de părere Chris Morley, coordonatorul Uniunii Naționale a Jurnaliștilor.
Reporterii și redactorii relatează într-un peisaj de nesiguranță accentuată, dar continuă să-și facă meseria cu aceeași seriozitate și respectând în totalitate regulile de deadline, de calitate și obținându-și informațiile mult mai greu, cu cheltuieli mai mari și cu risipă accentuată de timp în comparație cu situația anterioară pandemiei. „Jurnaliștii lucrează de acasă, cu cheltuieli suplimentare la electricitate și încălzire, aceste greutăți adăugându-se celor cu care se confruntă membrii familiilor lor în această perioadă dificilă. Într-o vreme în care jurnaliștii muncesc mai mult și mai greu ca niciodată pentru a informa publicul și demonstrează cât de vital este jurnalismul profesionist, aceste măsuri vin ca o lovitură în plină figură”, consideră Fed Bedendo, de la Uniunea Națională a Jurnaliștilor.

(R.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *