◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Șoc la Roma: Simona Halep eliminată în turul 2!

Simona Halep a fost învinsă cu 6-2, 5-7, 3-6 de Marketa Vondrousova, jucătoare din Cehia aflată pe locul 44 în clasamentul WTA, în turul 2 al turneului de la Roma. Românca a acuzat probleme musculare în setul al treilea, solicitând intervenția fizioterapeutului.

Tenismena noastră a început perfect meciul de pe arena ”Nicola Pietrangeli”, câștigând cu 6-2, după ce a obținut două break-uri. Setul a durat doar 33 de minute și nimic nu părea că o va împiedica pe Halep să câștige meciul cu Vondrousova.

Însă, la începutul setului 2, românca își pierde serviciul de doua ori, dar remontează și scorul se menține egal până la 5-5. Atunci, cehoiaca a câștigat două ghemuri consecutiv și s-a impus cu 7-5, profitând și de faptul că Simona a făcut 19 greșeli neforțate.

În decisiv, se merge cap la cap, fiecare jucătoare adjudecându-și serviciul până la scorul de 4-3 pentru Vondrousova. Totuși, la 1-2, Halep resimte dureri la coapsa stângă și cere intervenția fizioterapeutului. Adversara face break-ul și se distanțează la 5-3, iar apoi închide meciul.

Simona Halep (nr. 2 WTA) pierde pentru a doua oară în carieră în fața tenismenei din Cehia, după înfrângerea suferită în martie 2019, la turneul de la Indian Wells. Acest eșec o va afecta foarte mult pe românca, ea având de apărat la Roma numai puțin de 585 de puncte, după finala disputată anul trecut.

Sportiva din Constanța, care are în prezent 5533 de puncte, ar putea coborî în clasamentul WTA, care va fi publicat lunea viitoare, 20 mai. Ea poate fi depășită în ierarhia mondială de trei jucătoare dintre cele aflate mai jos în top: Kiki Bertens (Olanda, nr. 4 WTA)– 5130 de puncte, Petra Kvitova (Cehia, nr. 5 WTA) – 5055 de puncte, Karolina Pliskova (Cehia, nr. 6 WTA) – 4890 de puncte, în funcție de rezultatele acestora de la Roma.

Următorul turneu la care va participa Simona Halep va fi Grand Slam-ul de la Roland- Garros, competiție care se va desfășura la Paris, între 20 mai și 9 iunie. Românca a câștigat competiția în 2018 și are de apărat 2.000 de puncte.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *