default-logo

Compensații financiare pentru statele est-europene care grăbesc desprinderea de petrolul rusesc

Comisia Europeană ia în considerare să ofere statelor din estul Uniunii Europene fără ieșire la mare mai mulți bani pentru modernizarea infrastructurii petroliere, în încercarea de a le convinge să accepte un embargo asupra petrolului rusesc, relatează EURACTIV.
Măsurile fac parte dintr-un pachet mai larg de noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, dar adoptarea textului legal necesită încă un acord cu privire la mărimea investiției, un alt punct în suspensie fiind îngrijorarea Ciprului cu privire la interzicerea vânzării de bunuri imobiliare către cetățeni ruși.
O nouă versiune, în curs de redactare, ar putea prevedea interzicerea tancurilor UE care transportă petrol rusesc, după presiunile din partea Greciei, Ciprului și Maltei, a spus o sursă din interiorul bocului comunitar.
În timp ce majoritatea statelor UE vor trebui să pună în aplicare pe deplin un embargo rusesc asupra petrolului până la sfârșitul anului, Ungaria a obținut deja o scutire până la sfârșitul anului 2024, la fel ca Slovacia și Cehia.
Oficialii UE afirmă că preocupările lor sunt legitime și că iau în considerare cheltuieli mai mari decât era planificat inițial pentru modernizarea și extinderea conductelor care ar livra petrol din alte țări UE.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*