default-logo

Sezon expoziţional de excepție la Muzeul Naţional de Artă Contemporană

Noul sezon expoziţional la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti va fi lansat pe 26 mai. În acest nou sezon vor fi prezentate câteva expoziţii de excepţie, prima dintre ele fiind o gigantică instalaţie şi expoziţie retrospectivă dedicată unei mari artiste internaţionale de origine română, Marion Baruch, care va fi găzduită la parterul muzeului.
La etajul întâi va continua marea retrospectivă Ion Grigorescu, într-o formă revăzută şi adăugită.
Punctul principal de atracţie al acestui sezon îl reprezintă inaugurarea expoziţiei „Leviathan”, un proiect demarat în urmă cu aproximativ doi ani, de transformare a etajului doi al muzeului într-un spaţiu cu destinaţie specială, de depozit pentru colecţia de artă a muzeului şi spaţiu de vizitare a acesteia, un tip de proiect multi-disciplinar în premieră în România şi care este de mare popularitate în lume. Etajul al doilea va cuprinde, pe lângă depozitele de artă, atât zone de expunere temporară, cât şi spaţii dedicate activităţilor conexe, precum conferinţe sau ateliere de educaţie.
Etajul al treilea al muzeului va găzdui o expoziţie a pictorului Cătălin Bălescu, iar ultimul etaj o instalaţie a artistei Elena Scutaru. Tot la etajul patru, în spaţiul MNAC Dialog, se va putea vedea expoziţia studenţilor ce continuă direcţia curatorială a muzeului, în care spaţiul expoziţional de la ultimul etaj este dedicat creatorilor din noul val.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*