◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

BRUCE LEE, Sfârșitul Dragonului

În iulie 1973, Bruce Lee avea 32 de ani, era unul dintre cei mai buni practicanţi de arte marţiale și un actor carismatic. Ziua de 20 iulie avea să fie ultima din viața celebrului actor. Conform autopsiei, cauza morții a fost un edem cerebral. Cu toate acestea, în jurul morții sale, s-au făcut multe speculaţii.

Lee Jun Fan, Bruce Lee, s-a născut la San Francisco, în momentul în care mama sa, actrița, se afla în turneu în SUA. La scurt timp după nașterea să, părinții se reîntorc în Hong Kong, unde, încă din copilărie, Bruce Lee începe cursuri de arte marţiale.

La vârsta de 18 ani, se întoarce în SUA, unde va studia filosofia și actoria. Pentru a-şi câștiga existența, oferea cursuri de arte marţiale. Printre cursanţii săi s-a numărat și celebrul actor Steve McQueen.

Încearcă să se apropie de lumea filmului american, dar faptul că era asiatic a fost o barieră serioasă în încercarea de a-şi face o carieră. Filmul Enter the Dragon, avea să-i deschidă calea spre un succes fulminant. Filmul a fost realizat la Hong Kong și a avut un succes răsunător în SUA.

Bruce Lee era recunoscut pentru un stil de viața sănătos, consuma multe legume, fructe și se antrena zilnic. Cu toate acestea, Bruce Lee a început să se confrunte cu stări de convulsie și dureri de cap.

În 20 iulie 1973, Bruce Lee se afla la Hong Kong unde avea o întâlnire cu actorul George Lazenby. Se purtau ultimele discuții cu privire la un nou film, Game of Death. După ce întrevederea s-a sfârșit, Bruce Lee și actorul Raymond Chow s-au deplasat la locuinţa actriţei Betty Ting Pei, amanta lui Bruce Lee.

Pentru că avea dureri de cap, actrița i-a dat un medicament împotriva durerilor. Bruce Lee se retrage în dormitor pentru a se odihni. Câteva ore mai târziu, Betty intra în dormitor, unde îl găsește inconștient. Este transportat la spital și câteva ore mai târziu, va muri.

Soția lui Bruce Lee solicita autopsierea cadavrul. Raportul medicilor stabilesc cauza a morții un edem cerebral, dar și urme puternice de marijuana și un medicament foarte puternic.

Imediat după moartea sa, au apărut multe speculaţii și teorii ale conspirației. Unii susţineau că steroizii ar fi fost cauza morții. Alți susţineau implicarea unei grupări din Hong Kong numită Triade, mai ales că Betty, amanta sa, se va căsători mai târziu cu unul dintre membrii acestei grupări.

Drama familiei Lee avea să continue, s-a vorbit chiar despre un blestem. În 31 martie 1993, fiul său, Brandon, deceda pe platoul de filmare al filmului The Crow. Brandon fusese inițiat de tatăl său în Jeet Kune Do, karate, jujitsu, kickboxing, încă de la vârsta de patru ani.

Pentru că era un tânăr talentat, Brandon a urmat studii de actorie, iar regizorii îl considerau o viitoare stea a filmului american. The Crow a fost ultimul sau film în care interpreta rolul unui erou, Eric Draven, un bărbat care după asasinare se reîncarnează, graţie unui corb, pentru a răzbuna moartea iubitei sale.

În timp ce turnă o scenă din film, a fost împușcat. Gloanţele trebuiau să fie oarbe, dar cineva le-a schimbat și moartea tânărului a fost reală și năprasnică. Răzbunare sau blestem?

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *