◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

400 de austrieci dețin o treime din avuția țării

Averea celor mai bogați 5% dintre austrieci trebuie să fie impozitată pentru a ajuta la finanțarea creșterii cheltuielilor guvernamentale cauzate de pandemie și inflație, a reiterat ministrul Afacerilor sociale, Johannes Rauch, într-un interviu acordat postului de televiziune ATV.
Pentru a redistribui bogăția, 450.000 de oameni din Austria ar trebui să plătească, a declarat ministrul de la Partidul Verzilor. „Acei 5% care au înregistrat creșteri uriașe ale averii lor în ultimii 15 ani sunt cei care trebuie să aducă o contribuție echitabilă, inclusiv la gestionarea costurilor și acestor crize”, a spus el.
Rauch, care a arătat că 400 de persoane dețin o treime din toate bunurile din Austria, a numit situația „obscenă” și „nesuportabilă”.
Cheltuielile suplimentare ale statului include bonusul de 150 de euro pentru gospodăriile austriece, care este menit să contracareze creșterea prețurilor la energie și un pachet antiinflație. Dar partenerul de coaliție al Verzilor, Partidul Conservator, nu este de acord cu impozitul pe avere. Și partidul liberal NEOS se opune, numind impozitarea averilor „nebunie economică”, potrivit EURACTIV.
În 2014, mai mulți austrieci extreme de bogați cereau Guvernului de atunci să-i taxeze în plus, considerând că au o datorie civică de a da înapoi ceva societății care a făcut posibil ca 70% din avuția țării să fie în mâinile a 10% din cetățeni, nota atunci libération.fr…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *