◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

PUNCT DE VEDERE Ce este și ce nu este UZPR

Conducerea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a început un nou mandat și a intrat într-o nouă eră. Acesta este momentul oportun pentru a puncta reperele majore ale organizației.

UZPR este un loc de muncă VOLUNTARĂ, la care contribuie toți membrii care cred în acest proiect și nu este o vitrină sau o gazetă de perete. 

UZPR este un actor social important, implicat, validat tocmai de jurnaliștii profesioniști care o compun în profunzime, în efortul lor constant și în admirabila acțiune de a mai „pune” câteva ore de muncă pentru Uniune după ce își termină treburile de fiecare zi. UZPR nu este un spațiu de jocuri de suficiențe personale.

UZPR este un organism viu, centrat pe reperele presei, înainte de toate – adevăr, informare corectă, lupta avizată pentru interesul public și efortul susținut, permanent, pentru toți membrii săi, pentru amplasarea profesiei și a celor care o slujesc la locul pe care îl merită cu prisosință în societate. UZPR nu este o entitate abstractă și nici un club exclusivist.

UZPR este o voce a societății prin însuși faptul că membrii săi sunt vocea societății. Datoria Uniunii este să reprezinte un factor de echilibru, să stabilească pilonii pe care funcționează profesia și să susțină din toate puterile adevăratele valori naționale, într-o lume care diluează națiunile în fiecare zi. UZPR nu este un for de exprimare a frustrărilor sau a naționalismului strident și deplasat. 

UZPR este viitorul informării profesioniste în România. Cei peste 3.000 de ziariști profesioniști care alcătuiesc această cea mai mare organizație de breaslă din țară au puterea, curajul, abilitățile, cultura și devotamentul necesare pentru a coagula vocea reprezentativă a presei. UZPR nu este un „vânător” de rating, așa cum ziariștii din componența sa nu sunt preocupați obsesiv de statistici sau de ierarhii de tot felul. 

De ce ar intra un tânăr jurnalist în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România? Nu doar pentru toate motivele de mai sus, ci și pentru că a pornit pe drumul presei în numele unor principii și trăsături personale de caracter care îl fac o forță în societate. Orice nouă forță care aderă la UZPR se multiplică de mii de ori, prin toți ceilalți colegi membri ai Uniunii. 

 

                                                                                            Roxana Istudor

                                                           vicepreședinte al UZPR

 

Un comentariu pentru “PUNCT DE VEDERE Ce este și ce nu este UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *