default-logo

Consiliul municipal din Bristol informează opinia publică prin intermediul… rețelelor de socializare

Consiliul municipal din Bristol a încetat să mai trimită comunicate de presă jurnaliştilor, optând în schimb să publice anunțuri numai pe propriul site web și rețelele de socializare. Consiliul a susținut că mutarea face parte dintr-o „primă abordare digitală a distribuirii de știri” și consideră că „va putea ajunge astfel la mai mulți oameni” prin creșterea propriului flux de cititori digitali, relatează holdthefrontpage.co.uk.
Măsura vine pe fondul unui boicot din partea mai multor titluri de știri regionale al conferințelor de presă regulate susținute de primarul orașului Bristol, Marvin Rees. Boicotul a început după ce autoritatea a decis să le interzică reporterilor de la Bristol Post, Alex Seabrook și Adam Postans, accesul la briefing-urile sale. Noua politică a fost dezvăluită mai multor publicații, inclusiv Bristol Post. „Consiliul municipal din Bristol adoptă o primă abordare digitală pentru distribuirea de știri, iar aceasta include o schimbare în modul în care vă împărtășim știrile. Adoptăm o abordare proactivă pe canalele noastre online, cu știri distribuite acum în primă instanță pe site-ul de știri BCC și pe canalele noastre sociale. Acest conținut este nerestricționat, astfel încât toată lumea poate să-l acceseze în timp real. Această schimbare înseamnă că nu vom trimite prin e-mail comunicate de presă tradiționale și, în schimb, sunteți încurajat să adăugați site-ul nostru de știri la fluxurile dvs. RSS, astfel încât să primiți alerte instantanee când știrile sunt publicate. De asemenea, uneori putem să împărtășim știri cu mass-media în avans, cum ar fi în timpul unui briefing pentru presă sau prin interviuri. Sperăm că aceasta se va dovedi o modalitate convenabilă și ușoară de a accesa știrile noastre și, desigur, vom continua să răspundem la orice întrebări și cereri de interviuri sau comentarii prin intermediul biroului de știri”, a spus un purtător de cuvânt al Consiliului.
Organizațiile de știri, inclusiv Bristol Post, Bauer Media, BBC, Bristol 24/7, Bristol Cable, Bristol World și ITV West Country boicotează în prezent briefingurile primarului, după ce un șef de relații publice de la Consiliul orașului Bristol a contestat dreptul unui jurnalist de a pune o întrebare în timpul unei conferințe recente. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*