◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Scandalos: „Părintele” Laserului de la Măgurele, un român care a predat la Univ. Yale din SUA, a fost demis de Ministrul Educației Monica Anisie

Cu toții am auzit câte ceva despre cel mai mare laser din lume, construit în România, la Măgurele, un proiect științific de interes global, comparabil cu CERN-ul din Elveția. Aici, la Măgurele, se realizează cercetări științifice de graniță, cu participare internațională, estimându-se că descoperirile care urmează să se facă vor aduce mai multe premii Nobel pentru autorii lor.

Ei bine, cel care este considerat „Părintele” Laserului de la Măgurele este savantul român Nicolae Zamfir care, în anul 2004, s-a întors în România (de la Yale University, SUA, unde a fost profesor și cercetător în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory, din 1997 până 2004, conform Digi24) special pentru a coordona acest proiect.

După cum se poate vedea din biografia lui, publică pe Wikipedia, Nicolae Zamfir este membru al Academiei Române și al mai multor instituții internaționale de prestigiu, fiind autor al unui număr semnificativ de lucrări științifice. Cu alte cuvinte, o personalitate științifică cu recunoaștere internațională, premiată atât în România, cât și în afara țării.

În acest context, să descoperi că o profesoară oarecare de limba și literatura română, mai precis Ministrul Educației Monica Anisie, ajunsă importantă în România pentru că a trecut, fără grimase, de la gașca lui Băsescu la cea a lui Cioloș și apoi la cea a lui Orban, așa cum îi stă bine oricărui oportunist politic, demite fără nicio explicație o personalitate de talia lui Nicolae Zamfir, este strigător la cer.

Dar așa se întâmplă în România de decenii. Cineva construiește lucruri importante, apoi vine un partid politic și îl demite, ca să pună în loc, după trecerea interimatului, un om apropiat partidului, care culege fructele muncii făcute în decenii, de predecesori.

Și ne mai întrebăm de ce pleacă oamenii competenți din țară?  De asta: pentru că PNL = PSD și pentru că toate partidele parlamentare sunt expresia degenerării din sânul populației acestei țări.

În concluzie, se dovedește încă o dată, din păcate, că suntem un popor aproape pierdut! Coliva se va putea servi în curând!

Daniel Roxin / UZPR

2 comentarii pentru “Scandalos: „Părintele” Laserului de la Măgurele, un român care a predat la Univ. Yale din SUA, a fost demis de Ministrul Educației Monica Anisie

  1. In domeniul stiintei nu are ce cauta politicul. Cercetatori de marca, academicieni de renume care au muncit ani de zile sa puna la punct laserul de la Magurele si ne-au asezat pe harta Europei nu pot fi schimbati de ministri vremelnici si fara competente stiintifice. Cercetarea este un domeniu special de munca si creatie in care nu poate activa orisicine. Prin urmare, munca acestor oameni nu poate fi stearsa cu buretele de niciun politician care habar n-are despre ce este vorba acolo si cum trebuiesc dirijate si coordonarte activitatile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *