default-logo

Un an după preluarea puterii de către talibani. Impactul exodului afganilor spre Europa

În urmă cu un an, talibanii au revenit la putere în Afganistan, declanșând un exod în masă al afganilor care se temeau că viața lor se va schimba în rău rău sub noii conducători ai țării.
Numărul afganilor care solicitau azil în Uniunea Europeană s-a dublat la câteva săptămâni după preluarea puterii de către talibani, la 15 august 2021, arată datele Eurostat.
În ciuda faptului că a început să scadă în primele luni ale anului 2022, numărul cetățenilor afgani care solicită azil s-a menținut cu mult peste cel din primăvara anului trecut, scrie euronews.com.
Unde se îndreaptă acest aflux?
Cel mai mare număr de cereri de azil se înregistrează în țările bogate din vestul UE, Germania luând aproximativ o treime din totalul blocului comunitar. A doua cea mai populară destinație a fost Franța. La polul opus se află Ungaria, Malta și Liechtenstein, țări în care nu s-a înregistrat nicio cerere de azil.
Proporția cererilor de azil afgane acceptate a crescut imediat după preluarea puterii de către talibani. În perioada iulie-septembrie 2021, 67% dintre decizii au fost pozitive, iar din octombrie până în decembrie, rata cererilor de azil acordate a sărit la 88%. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*