default-logo

Insecuritatea alimentară și deșerturile de știri, în atenția Institutului Național de Jurnalism al Clubului de Presă din SUA

Lipsa accesului la alimente sănătoase convenabile și la prețuri accesibile afectează în mod disproporționat comunitățile americane care sunt, pe deasupra, și subreprezentate în știri. Insecuritatea alimentară poate fi dificil de acoperit de jurnaliști în mod consecvent, din cauza aparentei sale invizibilități.
Potrivit PRNews, multe orașe din SUA s-au confruntat cu rate mai mari de insecuritate alimentară în timpul pandemiei de coronavirus. Pe măsură ce elevii de vârstă școlară s-au întors în sălile de clasă în această toamnă, au făcut acest lucru fără derogările universale de masă care au ajutat familiile cu probleme în ultimii doi ani. Există comunități în care se manifestă nesiguranța alimentară, iar relatarea jurnalistică despre această temă este fundamentală pentru găsirea de soluții.
Institutul Național de Jurnalism al Clubului de Presă din SUA anunță un eveniment online dedicat abordării jurnalismului care relatează despre aceste tipuri de probleme, pe 21 octombrie, la ora 11:30. Participanții vor deprinde să identifice problemele de insecuritate alimentară și cauzele lor fundamentale, să treacă de la o acoperire reactivă la una proactivă, să conecteze în mod constant poveștile privind insecuritatea alimentară cu cauzele fundamentale, să fie la curent cu resursele și instrumentele pentru a relata despre aceste probleme.
Printre invitații evenimentului se numără Alejandro Figueroa, reporter pentru WYSO, Bridget Huber, reporter la Food and Environment Reporting Network, Lauren Lindstrom, jurnalist independent axat pe sănătate și locuințe, Karen Robinson-Jacobs, reporter de investigație în echipa Public Service Journalism, de la Lee Enterprises. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*