default-logo

Un gigant mondial, investiție imensă în România! Mii de locuri de muncă într-un mare oraș

Un gigant mondial ar fi foarte aproape de o investiție colosală în România. Mii de oameni s-ar putea angaja într-un mare oraș. Ar fi investiția deceniului pentru țara noastră.

Dezvăluiri colosale făcute de către fostul primar al Aradului. Actualul europarlamentar PNL, Gheorghe Falcă, a devoalat negocierile oficiale cu compania de consultanță a Volkswagen. Colosul mondial a deskins în România la începutul acestui an. S-au evaluat ofertele din mai multe țări din Europa de Est pentru construirea unei fabrici multi-brand.

Falcă spune că reprezentanții Volkswagen au ales Arad ca posibilă destinație pentru fabrică, terenul pus la dispoziție de primărie fiind de 1.100 de hectare. ”Am condus negocierile de etapa nivelului meu, am avut asistență guvernamentală, iar locația Arad după a fost acceptată după aceasta negociere. Apoi, guvernul României a înaintat oferta integrală care conține răspunsuri la patru probleme importante ridicate de companie. Primăria a pus la dispoziție o suprafață de 1.100 de hectare, din care 400 de hectare pentru uzina Volkswagen, iar restul – pentru companiile de componente”, a declarat Falcă pentru g4media.ro.

Pentru noua fabrică multi-brand Volkswagen au concurat România, Bulgaria, Serbia și Turcia. Compania a fost la un pas să anunțe noua investiție în Turcia, dar a amânat o decizie din cauza ofensivei turce în nordul Siriei.
Investiția Volkswagen se ridica la 1,4 miliarde de euro, iar capacitatea de producție a noii unități – unde s-ar fi construit modele Seat și Skoda – era de 300.000 de mașini pe an, mai spune sursa citată.

capital.ro

 
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*