default-logo

Colecționarii de artă cheltuiesc mai mult ca niciodată

Un studiu asupra colecțiilor globale, scris de Dr. Clare Andrew, fondatorul Art Economics, a constatat că, în ciuda problemelor economice din prima jumătate a acestui an, cheltuielile pentru artă au fost aproape duble față de aceeași perioadă din 2019. Sondajul, copublicat de Art Basel și UBS, a întrebat 2.700 de colecționari despre obiceiurile lor de achiziție. Interviurile cu acești colecționari cu valoare netă ridicată (HNW), dintre care mulți fac parte din clasa miliardarilor, au arătat că nu sunt descurajați de inflație și războiul din Ucraina când vine vorba despre cheltuieli.
În ciuda impactului asupra miliardarilor ruși și chinezi, din cauza sancțiunilor economice și, respectiv, a răspunsurilor la pandemie, averea miliardarului s-a dublat în ultimul deceniu.
În timp ce guvernele au inițiat măsuri de urgență pentru a ajuta cetățenii cu facturile la energie și pentru a preveni sărăcia pe scară largă și executările silite ale afacerilor, 78% dintre colecționarii HNW rămân optimiști cu privire la viitorul pieței de artă.
În timp ce practicile din industria artei sunt supuse unui spor de atenție, iar arta în sine este vizată de protestatarii față de schimbările climatice, colecționarii sunt dispuși să plătească în plus pentru opțiunile durabile. Potrivit uk.news.yahoo.com, 98% s-au declarat bucuroși să plătească cu 10% mai mult și 57% sunt pregătiți să finanțeze o primă de sustenabilitate de 25%. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*