default-logo

Părerea telespectatorului (ne)plictisit. Concluzii la final de sezon fotbalistic 2022

Așadar, cu meciul dintre Botoșani și Hermanstadt, terminat nedecis, 0-0, s-a încheiat prima parte a sezonului fotbalistic. În deschidere un alt meci dintre U. Cluj și F.C. Argeș s-a înregistrat egalitatea 1-1, la capătul căruia ce doi antrenori au fost oarecum mulțumiți. La final, Neagoe era să-i ,,croiască” o lovitură (in)directă argeșeanului de circumstanță Croitoru, din motive de fală și mândrie sportivă. Dar spiritele s-au potolit repede.
UTA -Voluntari 1-1. În sfârșit, antrenorul Balint începe meciul cu ,,umilitul” de la FCSB, Keșeru titular, care a și înscris singur gol al arădenilor, salvând un punct în fața voluntarilor lui Ciobotariu, care mai recuperează din punctele pierdute acasă.
Sepsi OSK-Petrolul, 2-0, într-un meci în care petroliștii n-au mai avut benzină să țină ritmul cu o echipă în revenire de formă.
Mioveni-CFR Cluj, 0-1, un meci în care campioana s-a chinuit și abia spre final minutul 87 a marcat golul care îi aduce trei puncte, deși jocul a fost unul modest și Petrescu veșnic nemulțumit de arbitraj, care i-ar fi refuzat două penalty-uri, dar când le primea cu ușurință era bine.
Rapid-CSU Craiova, un meci care se anunța capital pentru ambele formații, a dovedit până la urmă că bucureștenii și oltenii sunt acolo în clasament conjunctural. Rădoi s-a prezentat la meci fără 4 jucători excluși din motive de simulare a fotbalului, Ivan, Vână, Hanca, Marcovici provocând un mare tărăboi în Bănie. Cârțu și Rotaru nu îl susțin și ne spun nouă, celor care știm cam cum merg treburile pe la echipele noastre, unde se vorbesc multe limbi, că antrenorul Rădoi nu a procedat bine, rufele trebuiau spălate pe Jiu, care curge mai curat ca Dâmbovița, adică e mai puțin poluat.Vom urmări cu interes deznodământul acestui exces de sinceritate, deși eu îl anticipez , dar mă abțin.
Farul-Chindia, un meci în care echipa lui Hagi pornea favorită – dar nu întotdeauna se confirmă această prezumție. Chindia cu un antrenor (re)evaluat corect la cota de pe piață a fotbalului românesc, Toni Petrea, este neînvinsă și are planuri mari.
La scorul de 1-0 pentru Farul, Popadiuc este faulatat în careu de Cornius, cam neglijent la o minge de urmărire, și arbitrul Colțescu dictează penalty, vizibil și din pădurea Băneasa, dar pentru a fi și mai sigur, merge să consulte VAR-ul la marginea terenului, i-au trebuit vreo 10 minute să se convingă că a procedat corect. Așadar avem VAR de…coșmar. Execută Neguț și meciul se termină egal, 1-1.
FCU Craiova 1948-FCSB , 0-2. FCSB în evidentă creștere, deși fără antrenor și cu două meciuri mai puțin disputate, a prins ultimul loc de play-off și continuă să spere că după pauza atipică generată de începerea meciurilor din Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar și cu nou antrenor demis de pe la alte echipe să mai urce ceva locuri în clasament.
PS. Echipa noastră naţională de fotbal, din motive binecunoscute, lipsește de la acest Campionat Mondial, jucăm în schimb două meciuri amicale în care pot juca și Zburleanu și Pojghiță, cu Slovenia și Moldova, cu o echipă încropită din câțiva titulari și mulți rezerviști.
În concluzie acest sezon fotbalistic ne-a arătat o echipă constantă, Farul, CFR Cluj, (contro)versată, FCSB și CSU Craiova – frumoase dezamăgiri, Rapid și Hermanstadt revelații și o surpriză plăcută, Chindia. Celelalte echipe sunt de pluton și joacă un fotbal de consum și de (in)utilitate publică.
Am mai fost telespectator și la meciul dintre România și Cehia, fotbal feminin, am pierdut cu 1-2, cu un gol al Cehiei spre final, tras tocmai din… Gara de Nord.
De asemenea, la meciul de la C.E. de Handbal feminin, dintre România și Muntenegru, o victorie ne-ar fi apropiat de semifinale, dar, ca de obicei, am jucat mai bine ca niciodată și-am pierdut ca-ntotdeauna.
Cuplul Janucovici și Grbic a fost mai inspirat decât Neagu și Bazaliu. Iar Bojana mai inteligentă decât Pera. E drept că și cuplul controversat de arbitri din Austria care pe unde ne prind ne fluieră a fost cam pe lângă realitate. Dar să conduci, să ai superioritate și să primești gol de la echipa aflată în inferioritate, să ai 3-4 situații pe extremă, Badea și Seraficeanu, să dai boltă în loc să tragi cu sete, cum au tras muntenegrencele , e o chestiune de mentalitate la care, din păcate, în majoritatea sporturilor suntem deficitari.
Astăzi vom juca cu echipa Germaniei un meci care nu mai are nicio importanță, în care pot juca și rezervele, poate chiar și antrenorul Pera. Oricum, eu le țin pumnii și o victorie de moral mi-ar mai îndulci supărarea.
,,Suntem români și punctum”!

Dumitru BUȚOI/ UZPR Timiș

Foto: gsp.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*