default-logo

Sondaj Newsworks. Criza ar fi mult mai gravă fără o presă liberă

Majoritatea oamenilor cred că jurnaliştii joacă un „rol valoros” în acoperirea crizei costului vieţii, au descoperit noi cercetări. Un sondaj comandat de Newsworks a constatat că șase din zece persoane au fost de acord că criza ar fi „mult mai gravă” fără o presă liberă, deoarece nu ar exista presiuni asupra marilor afaceri pentru a menține costurile la un nivel scăzut. Sondajul efectuat de OnePoll a constatat, de asemenea, că 36% dintre cetățeni cred că jurnalismul este mai important acum decât înainte de începerea crizei, în timp ce aproape jumătate dintre respondenți consideră că jurnalismul își menține importanța și rolul în societatea de astăzi. Studiul a mai relevat faptul că 55% dintre oameni cred „că ziarele locale și naționale joacă roluri diferite, dar la fel de valoroase” pentru cititorii și comunitățile lor. De asemenea, trei sferturi dintre toți respondenții cred că agenții de publicitate ar trebui să investească mai mult în jurnalism profesionist, astfel încât acesta să poată continua să acopere marile probleme sociale.
Jo Allan, directorul executiv al Newsworks, a declarat: „Această cercetare demonstrează rolul semnificativ pe care jurnalismul îl joacă în viața oamenilor, care este vital în aceste vremuri incredibil de dificile. Jurnalismul de încredere le oferă oamenilor o înțelegere clară a ceea ce se întâmplă în lume și, de asemenea, informații și sfaturi esențiale, provocându-i în același timp pe cei puternici și examinând fiecare decizie luată. Având în vedere contextul economic global actual și haosul politic aici în Marea Britanie, rolul jurnaliştilor nu ar putea fi mai vital în acest moment”.
Potrivit holdthefrontpage.co.uk, de la începutul crizei, numeroase ziare regionale britanice au lansat campanii menite să ajute cititorii care se confruntă cu probleme financiare, în timp ce unele titluri au desemnat reporteri dedicați să acopere problema. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*