◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

LUPTA DIN INVIZIBIL  

” Omul alege întotdeauna ceea ce crede el că e binele” ( Socrate )

 Conflictul se naște din negarea adevărului și din difuzarea falsului. El aduce în prim plan dezbateri morale, etice și probleme de prioritizare a valorilor. Spiritualitatea s-ar părea pentru unii că invită la pasivitate și acceptare. Dar, de fapt, denotă, într-un anumit context, slăbiciune și nu superioritate morală. Dar ce facem când fiecare moment al vieții devine o confruntare? Cum ne poziționăm în fața agresiunii continue?

   Non-rezistența, într-o societate care cultivă afirmarea prin putere și agresiune, echivalează cu supunerea? Și, totuși, eficacitatea atitudinii spirituale, non-violente a fost demonstrată de Nelson Mandela în Africa de Sud, de Martin Luther King în America și de Mahatma Gandhi care a înfrânt Imperiul Britanic și a eliberat India de colonialism.

   Învățătura creștină, prin Iisus, spune „întoarce și celălalt obraz”, iar Buddha vorbește despre detașare și despre faptul că nu trebuie să îți urăști dușmanii pentru că, oricum, ei vor cădea prin însăși natura lor.

   Deformarea Adevărului este sursa majoră a conflictelor în societatea contemporană. Puterea câmpurilor energetice de Adevăr sau NonAdevăr se află într-o dispută continuă, de aceea putem vorbi de o adevărată luptă în invizibil. Energia christică fondată pe Iubire, smerenie, compasiune este permanent contracarată prin mijloace care acționează asupra corpului, minții și spiritului uman. De multe ori, nu conștientizăm aceste mijloace.

   Paradigma științei de astăzi se schimbă, prin descoperirile fizicii cuantice. Societatea se află într-o profundă transformare, fenomenele lumii înconjurătoare nu mai pot fi explicate numai prin teoria materialistă și fizica newtoniană.

   Vom face un excurs sumar privind ființa umană, pentru a înțelege, ulterior, ce ni se întâmplă în existența cotidiană.

   Trebuie să admitem că ființa umană are mai multe corpuri , și anume: corpul fizic, corpul eteric, corpul astral, corpul mental și corpul cauzal. Viziunea asupra corpurilor umane diferă în diversele culturi sau sisteme filosofico-religioase.

   Corpul fizic este îmbrăcămintea, pe care o poartă sufletul și spiritul nostru, alcătuit din materie fizică pe baza afinităților chimice dintre elementele anorganice, altfel spus, este o formă. Emoțiile noastre produc modificări chimice în corpul nostru fizic, care se îmbolnăvește.

   Corpul eteric formează aura eterică sau aura sănătății și care depășeșete epiderma cu cel puțin 6 mm; orice parte a corpului fizic este înconjurată de învelișul eteric. Legătura corpului fizic cu corpul eteric este foarte strânsă, încât o leziune a corpului eteric (energetic)are corespondență în corpul fizic. Corpul care face legătura dintre corpul fizic și corpul astral este corpul eteric, care distribuie în tot corpul fizic prana absorbită din Univers sau forța vitală, suflul vital (cuvântul prana provine din sanscrită: pra=în afară, an= a respira, a se mișca, a trăi). Corpul fizic nu ar exista fără Prana, care reunește și organizează toate celulele într-un tot unitar. Excesul de prana din sistemul nervos provoacă boli sau chiar moartea, insuficiența ei ar avea drept consecință epuizarea și moartea. Prana este cea care dă organelor fizice activitatea senzorială și care transmite vibrațiile din afară, deci corpul eteric prin circulația pranei facilitează funcționarea sistemului nervos. Această energie constructivă coordonează moleculele fizic și le reunește într-un organism. Prana formează (compune)toate mineralele și controlează procesele fiziologice din protoplasmă; ea formează țesuturile vegetale, animale, umane.

   Prana astrală împreună cu Prana eterică creează materia nervoasă; prana care circulă prin fibrele nervoase este compusă din prana eterică, astrală și mentală. Curenții pranici induc vitalitatea și influențează corpul fizic. Contactele fizice se transmit în interiorul corpului fizic prin prană. Sistemul nervos, prin intermediul dublului eteric, acționează ca transmițător din exterior (excitații) spre interior și invers, din interior către exterior. Prana există pe toate planurile, fizic, astral, mental și este altceva decât biomagnetismul omului. Corpul fizic este într-o continuă schimbare, celulele sunt hrănite de alimente, aer, apă; la fel și corpul eteric se schimbă permanent prin particule eterice noi, „hrănite” cu energia alimentelor consumate, cu energia aerului respirat și cu prana. Curenții pranici vitali circulă în dublul eteric și activează materia astrală; corpul astral primește și răspunde la vibrațiile externe, apoi de aici vibrațiile trec în corpul eteric și dau naștere la vârtejuri eterice care, la rândul lor, atrag particule de materie fizică densă. Din aceasta se formează celule nervoase care primesc vibrațiile din lumea fizică externă și le transmit la centrii astrali, amplificându-le. Sistemul nervos simpatic este format din astfel de celule nervoase care provin din lumea astrală; sistemul cerebro-spinal se formează prin impulsuri venite din lumea mentală. Impulsurile produse de conștiință și Conștiința însăși provin din monade sau scânteile spirituale individualizate ale Creatorului.

   Sistemul nervos simpatic este legat direct cu centrii astrali. Forța pranică provine dintr-o dimensiune superioară și se manifestă, însoțită de lumină. Se pare că soarele potențează această emisie de vitalitate. De aceea, noaptea când corpul fizic se află în repaus, el asimilează vitalitatea, mai ales între orele 20-22; după aceste ore, vitalitatea rarefiindu-se , la fel iarna vitalitatea este mai scăzută decât vara.

   Corpul astral este vehiculul senzațiilor, dorințelor, pasiunilor și senzațiilor noastre. Caracteristica corpului astral este capacitatea de a simți, forma simplă fiind senzația și cea complexă sentimentul. Natura pasională și emoțională a omului cuprinde toate dorințele animalice, ca foamea, setea, dorința sexuală, starea de îndrăgostire, ura, invidia, gelozia ec. Prin corpul astral noi suntem sclavii materiei.

   Vibrațiile pe care corpul fizic le primește din exterior prin intermediul energiei cosmice (energia vitală, prana, qi) sunt transformate în senzații. Ficatul și splina sunt organe asociate funcționării corpului astral, ( principiului dorinței și senzațiilor). Vibrațiile pe care le produce mintea noastră (materia mentală) se transmit corpului astral, acesta afectând la rândul său materia eterică care, la rândul ei, acționează asupra materiei fizice dense, altfel spus, asupra  creierului nostru. Mintea singură nu poate acționa asupra creierului fizic, ci numai impregnată de materie astrală.

   În viziunea teozofică, întreg sistemul nostru nervos este compus dintr-un astfel de amalgam : astral-eteric-fizic. Facultățile raționale se îmbină cu elementele pasionale: mentalul superior aspiră către Cer, mentalul inferior bazat pe creier raționalizează senzațiile și le transformă potrivit propriului Eu.

   Mentalul nostru împreună cu astralul compune forme-gând sau vibrații-gând. Gândurile sunt realități foarte puternice deoarece tind să producă gânduri de același tip ca acela din care este el emanat. Durata de viață a unei forme-gând depinde de intensitatea ei inițială, de energia care îi este furnizată în continuare, prin repetarera acelui gând, de rezistența pe care o întâmpină. Atacurile energetice, blestemele se bazează pe aceste forme care pot fi programate să se descarce la un anumit moment sau în anumite circumstanțe. Odată ce o formă-gând a fost emisă, ea nu mai poate fi întoarsă de creatorul ei ; doar emiterea de gânduri cu încărcătură contrarie o poate neutraliza.

   De asemenea, rugăciunea, un gând de iubire, de altruism pot acționa ca o adevărată profeție împotriva energiilor neprietenoase sau o inimă și o minte pură sunt o barieră împotriva energiilor malefice. Locurile, obiectele pot înmagazina forme-gând cu energii care pot exploda oricând. Formele- gând se atrag unele pe altele , chiar de la o generație la alta, formând așa-zișii egregori de grup, de națiune. Sunt forme-gând care se pot constitui doar în astral și pot pluti în atmosferă, emițând vibrații analoage celor emise de creatorul ei; ele fie se dezintegrează nemaifiind alimentate cu energie, fie sunt absorbite de un alt corp mental. Este și cazul spațiilor inforenergetice.

   Rugăciunea, meditația, muzica (formele muzicale), florile, zgomotele diverse sunt purtătoare de energii cu efecte vindecătoare sau destabilizatoare pentru ființa umană, după caz.

   Corpul astral reacționează cu ușurință la impulsurile din lumea mentală și la gânduri și vibrează ca răspuns la oricare gând care îl atrage, fie că vine din exterior, fie că emană chiar de la propria ființă. Calitatea corpului astral depinde de sănătatea corpului fizic pentru că trupul trebuie  pregătit pentru a fi folosit de o conștiință superioară. De aceea, alimentația este de o importanță covârșitoare în evoluția spirituală.

   În timpul vieții fizice, corpul astral, care este câmpul de manifestare a dorinței, a sentimentelor, deci a gândurilor personale se află sub influența corpului fizic, dar și a mentalului inferior. El dă forma atât sentimentelor negative și blestemelor, cât și gândurilor bune, benefice, iar  prin vibrațiile lor stimulează fie astralul și mentalul grosier, fie astralul și mentalul de tip superior. Prin urmare, emoțiile și gândurile influențează evoluția spirituală a omului. Corpul astral este în permanență controlat și organizat de către mental. Efectul vibrațiilor mentale asupra astralului este mai puternic decât asupra fizicului și de aceea un mental evoluat poate stăpâni corpul astral, îl poate face să se dezvolte. Dacă nu este controlat de mental, astralul primește continuu stimuli, influențe din exterior și reacționeaqă intens la ele.

   În sfârșit, corpul cauzal sau monada este conștiința pură, Sinele Suprem, din care emană scânteia divină din care suntem constituiți. Corpul cauzal reprezintă un vehicul pentru suflet și un depozit pentru esența experienței dobândită de o ființă umană, adică înțelepciunea. La nivelul corpului cauzal se află cauzele care devin efecte în planurile inferioare. Experiența acumulată în corpul cauzal determină atitudinile generale în fața evenimentelor vieții și căile pe care le vom urma.

   Sufletul individualizează spiritul universal și concentrează lumina universală. Dincolo de aspectele noastre sufletești însă se află monada, spiritul care este adevăratul nostru Eu. În planul cauzal, omul are această aspirație continuă către unitate spirituală. Corpul astral și corpul cauzal se află într-o relație intimă, corpul astral fiind, într-o oarecare măsură, o reflexie a corpului cauzal. Dar forța umană nu poate sări de la conștiința astrală la cea cauzală, fără a-și dezvolta și purifica vehiculele intermediare. În corpul astral, înțelepciunea ( rațiunea) fuzionează cu iubirea divină, christul din om.

   Întorcându-ne la realitatea zilelor noastre și la megaconflictul care, se pare, stăpânește lumea, ne putem explica altfel războiul invizibil ale cărui efecte  le vedem în planul fizic, material. Deși, despre științele ezoterice se vorbește în surdină, ca și când ar fi ceva dăunător și de ignorat, puterea oficială de pretutindeni se folosește de ele pentru a supraviețui.

   Ce sunt, cu adevărat, dezbinarea, dezinformarea, slăbirea fizică și mentală? Să facem o analiză succintă. Lupta pentru putere, sădirea neîncrederii în celălalt, înregistrarea telefoanelor, a poștei electronice, întreținerea iluziei, a ignoranței, crearea confuziei, manipularea medicală, conceptualizările eronate, toate duc la divizarea societății, la atomizarea ei.

   Ce înseamnă falsa informare, păstrarea tăcerii asupra unor evenimente, distrugerea culturilor naționale, a convingerilor profunde, edificiul artificial al științelor oficiale, denaturarea mentală printr-un învățământ haotic, dar controlat în detaliu, eliminarea gramaticii și a logicii, orientarea reacțiilor colective către valorile materiale sau către lucruri care le îndepărtează de esența sa, cultivarea violenței, limbajul obscen și îndepărtarea de lectură a copiilor, etalarea sexuală, radiațiile electromagnetice exacerbate care împiedică concentrarea, exacerbarea frustrărilor?

   Manipularea fiziologică sporește dependența și vlăguiește ființele umane (populația) prin: medicamente, alimentație chimică și rafinată, aditivi nocivi, carnea provenită de la animale hrănite artificial, poluarea apei, poluarea aerului, reducerea oxigenului prin despăduriri, radiațiile de toate felurile, telefoanele mobile  și releele, microundele, utilizarea stresului pentru a gestiona socialul, industria drogurilor.

   Să nu uităm însă că ființa umană are mai multe corpuri și că manipularea se aplică celor cinci planuri de care am vorbit mai sus: planul corpului fizic, adică sănătății, planului energetic ((eteric), prin diversele forme de poluare, planului emoțional (astral) prin frustrare, culpabilitate, relația cu banii, relația cu ceilalți, cu familia, prin diverse frici, care creează emoții negative, planului mental, prin idei gata fabricate, îndoctrinare politică, manipularea istoriei, ignoranța; planului cauzal prin convingeri inconștiente,  legate de manipularea istoriei, științei, religiei.

   Circuitul este următorul: Cauzalul ( convingerile ) stă la baza gândurilor noastre (mentalul ) , a judecăților conștiente; mentalul condiționează emoțiile (sentimentul despre bine sau rău), emoționalul orientează circulația energetică. Planul energetic înscrie perturbațiile sale în planul fizic.

   Care ar putea fi remediile pe care să le adoptăm?

  1. Dezvoltarea discernământului prin cultivarea conștiinței înalte, informarea corectă, cunoaștere, comportament moral,
  2. Să avem grijă să ne menținem o gândire pozitivă, ancorată în prezent,
  3. Să evităm dependența emoțională care ne duce, în mod cert, în dependență politică și economică,
  4. Să ne centrăm pe propria persoană,să menținem un nivel vibratoriu înalt ( prin convingeri și gânduri, compotament, virtuți) pentru a nu fi atacați energetic, să evităm sursele de radiații, pe cât posibil; un somn excelent, disciplină fizică și fiziologică, dar și spirituală sunt absolut necesare,
  5. De asemenea, să neraportăm la Creator și la Ierarhiile Celeste, pentru protecția personală , dar și a națiunii din care facem parte,
  6. Să conștientizăm potențialul nostru infinit, ca ființe umane, și natura noastră spirituală.

                                                                        

                                                                               Rosemarie HAINEȘ, Ph. D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *