◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Tot mai mulți copii spanioli au gânduri suicidare

Numărul de tulburări mentale și de comportament în rândul copiilor s-a triplat în timpul pandemiei de COVID-19, 3% dintre ei au avut gânduri suicidare în 2021, a avertizat filiala spaniolă a organizației Salvați Copiii.

Pandemia a dus la reducerea numărului de diagnostice, iar serviciile de sănătate mintală pentru copii și tineri au devenit din ce în ce mai supraaglomerate. Potrivit raportului Salvați Copiii care analizează sănătatea mintală și sinuciderea în rândul copiilor și adolescenților din Spania, copiii care trăiesc în gospodării cu venituri mici au de patru ori mai multe șanse de a suferi de tulburări mentale și/sau comportamentale decât cei din gospodăriile cu venituri mari.

Potrivit raportului, tulburările mintale din Spania au crescut de la 1% la 4% în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 4-14 ani și de la 2,5% la 7% pentru tulburările de conduită, comparativ cu datele oficiale din 2017. „Pandemia a adus noi griji, temeri și nefericire în viața copiilor și a evidențiat amploarea problemelor de sănătate mintală din Spania. Situațiile care conduc copiii la sinucidere sunt conflicte familiale grave și divorțuri, probleme de agresiune de către semeni, umilirea și abuzul, singurătatea, dezamăgirea în dragoste, moartea membrilor familiei, eșecul școlar și presiunea de a evita acel eșec”, a declarat directorul general al organizației Salvați Copiii în Spania, Andrés Conde.

În 2020, 61 de copii s-au sinucis în Spania, a informat ONG-ul, care punctează că sistemul spaniol de sănătate și serviciile de sănătate mintală pentru copii și tineri nu sunt suficient de echipate pentru provocările care urmează. În unele regiuni precum Murcia în sud-est și Madrid, obținerea unui consult de psihologie clinică poate dura mai mult de două luni. Doar 60% dintre spitalele publice au servicii de îngrijiri psihologice, iar ponderea psihiatrilor pe locuitor este printre cele mai scăzute din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *