◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Părerea telespectatorului (ne)plictisit. Rapid-Petrolul, un derby de playoff, cu trei penalty-uri

Rapid-Petrolul, un derby „muncitoresc” de altădată, de care mi-aduc aminte cu mare plăcere – când eram copil și mai apoi elev și o viață, profesional vorbind, de petrolist, dar și împătimit suporter al „găzarilor”. Un meci cu numărul 80 din istoria întâlnirilor și  derby-ul etapei cu numărul 20 din Superliga de fotbal a României.

Sincer să fiu, mă așteptam la un meci spectaculos (la o victorie sau un meci nul pentru Petrolul, dar n-a fost să fie), date fiind locul disputei – Arena Națională – timpul destul de bun pentru „mișcare”, dar și prestația celor două galerii, care contribuie substanțial prin atmosfera incendiară creată uneori în exces la mobilizarea combatanților și dinamica jocului. Au fost și asemenea momente, dar, din păcate, puține, pentru că Rapid încă nu este conștientă de locul în clasament, parcă se și sperie după trei eșecuri consecutive. Dar cu ceva șansă, a reușit să se desprindă pe final în câștigătoare, datorită unui jucător în revenire de formă, Dugandzic, și a speranței Pănoiu, introdus inspirat pe final, cu un gol de generic, care a adus liniște în tabăra giuleșteană și mai multă (i)luminare în filosofia lui Mutu în abordarea meciurilor viitoare.

,,La mulți ani!” pentru Ioniță care chiar de ziua lui a ratat un penalty la scorul de 1-1. Deh, se mai întâmplă…

Despre Petrolul meu de suflet și speranță ce să mai spun, o echipă care a început remarcabil această primă parte a campionatului, dar grijile financiare sau alte complicații interne, cine știe, o cam limitează în exprimarea în teren. E adevărat că nici lotul de jucători nu este unul de rupt gura Târgului de Crăciun. S-a apărat bine, dar în atac, doar Grozav mai face câte-o ,,grozăvie”; Budescu, nerefăcut complet, nu poate da 100% pentru 90 de minute, dar mai inventează câte-o bijuterie de pasă, șut, gol, care mai luminează stadionul și sufletul suporterilor. Cu Seto, Cebotaru aproape de retragere, Măzărache, care așteaptă să vină primăvara să mai marcheze și el un gol, Irobiso, jucători de ,,sintetic”, nu-l poți bate pe unul din cei mai buni portari din țară, Moldovan, care a apărat un penalty tras indolent de Jair (după care a tras un șut la vinclu scos miraculos de Moldovan), la care numai numele e brazilian – am auzit că vrea să-l ia Craiova, ce să joace la olteni, „călușarii”? Craiova mai bine și-ar recupera jucătorii împrumutați, Vlădoiu, care joacă la U. Cluj, și Borța, de la Petrolul, care a făcut un meci bun ca fundaș dreapta și Craiova joacă pe dreapta cu un mijlocaș central, Căpățână, care n-are nicio vină.

Despre arbitraj nu știu dacă am voie să scriu, a fost unul șmecheresc, așa, cam fluierat  pe la colțuri, să dai penalty după ce VAR-ul te cheamă la ecran când tu ești pe fază și fluieri fault în atac și o-ntorci apoi ca la Ploiești, nu este normal.

Au fost și incidente, suporterii ambelor echipe au aruncat în teren cu petarde, care, desigur, pot pune în pericol siguranța și sănătatea jucătorilor și nu numai.

În concluzie, a fost un meci vioi, care m-a ținut treaz până a început celălalt meci de la Mondiale,  la ora 21,oo, Franța-Maroc, altă lume, alt fotbal, alt angajament, altă abordare și, desigur, victorie pentru Franța – 2-0. Un meci în care Maroc, prima echipă africană calificată într-o semifinală de Mondial,  după rezultate neașteptate, dar meritate, părea că va produce marea surpriză. Cu toate „relațiile” (presupuse) de prietenie și frățietate între cele două combatante, a fost un meci pe „bune”, încheiat la pas cu victoria Franței, care cred că va câștiga și finala de dminică, dacă nu cumva ,,zeul” Messi nu va fi „lovit” în aripa stângă. Vom trăi și vom vedea!

P.S. 1. Acest Noi vedem Mondialul de-acasă… Și mai credem în profețiile lui Edy, nea Mihai și, Zburleanu, că-n 2024 vom fi și noi, cu echipa Națională de fotbal, la fața locului. Facem parte dintr-o grupă cu 6 echipe, unde vom ocupa un meritat loc trei, care ne va duce la barajul… de la Bicaz și calificarea directă la Campionatele European, Mondial de popice pe sub apă…

Și apropos de apă, să nu uităm a-i felicita din inimă pe „fulgerul tricolor” David Popovici și pe toți ceilalți sportivi, acum, la sfârșit de an, care au făcut ca prin sudoarea frunții lor Tricolorul să future pe zare!

P.S.2. Acest material va fi considerat un pamflet care (n)-a primit aprobarea de a intra în spațiul Schengen!

 

Dumitru BUȚOI/ UZPR Timiș

Foto: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *