default-logo

Iohannis și Juncker, față în față cu tinerii, la Sibiu. Au primit întrebări serioase, au răspuns cu glume, statistici și sloganuri

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Klaus Iohannis au fost miercuri la Sibiu față in față cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene. Oficialii au primit intrebări concrete și serioase de la cei din sală, la care au răspuns cu glumițe, impunsături, statistici seci sau sloganuri de campanie.

Tinerii nu s-au lasat insa intimidati si au continuat sirul intrebarilor. Ei le-au cerut liderilor sa rezolve problemele de pe piata muncii si sa se asigure ca angajatii nu pot fi exploatati, s-au aratat nemultumiti de masurile luate in ce priveste migratia si incalzirea globala, au cerut reglementarea pietei digitale, precum si dreptul de vota incepand cu varsta de 16 ani.

Cei doi politicieni si-au presarat raspunsurile cu statistici si glumite, dar si cateva impunsaturi reciproce. In momentul in care Iohannis a ciriticat masuri luate la nivelul CE, Juncker i-a replicat ca nici el nu e multumit de tot ceea ce se intampla in Romania. Presedintele i-a spus insa ca ii impartaseste aceasta nemultumire.

Totodata, cand Iohannis a criticat Comisia pentru faptul ca populatia europeana e tot mai imbatranita si nu sunt luate masuri, Juncker i-a spus ca institutia europeana nu e responsabila de libidoul continentului, ci fiecare guvern trebuie sa ia propriile masuri.

Dezbaterea din aceasta seara a incheiat lucrarile unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeana – „Sa modelam viitorul Europei impreuna!”, organizat la Sibiu de Comisia Europeana. Joi, 9 mai, presedintele Jean-Claude Juncker va participa la reuniunea informala (Summit-ul de la Sibiu) a celor 27 de sefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeana.

Continuarea pe ziare.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.