„Rapsodia păstorească”, o sărbătoare de aproape jumătate de veac

Duminică, 19 mai, în comuna argeșeană Corbi are loc Rapsodia Păstorească”, manifestare prilejuită de urcatul oilor la munte.Desfășurată în fiecare primăvară de aproape o jumătate de secol, rapsodia este una dintre cele mai longevive manifestare din țară.Tot aici are loc și cea mai mare expoziție de animale din Argeș.
 Aflată la cea de-a 49-a ediție, sărbătoarea este dedicată, în principal, locuitorilor din zonă a căror ocupaţiei de bază este oieritul, dar și oaspeților veniți din mai multe zone ale țării precum și din Republica Moldova.
Sărbătoarea locuitorilor comunei de pe valea Râului Doamnei, va începe în jurul orei 10,00 cu vizitarea muzeului local, urmată de parada cântecului, dansului şi portului popular susţinută de ansambluri cu specific păstoresc din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Sibiu și Argeş, dar şi din mai multe  localităţi din Republica Moldova, respectiv din raioanele Soroca și Căușeni. 
 Apoi, toată suflarea și ansamblurile participante vor urca dealul în zona  numită „Chilii”, unde vor fi prezentaţi invitaţii şi se va desfăşura programul artistic. 
 Aici are loc o mare expoziție de mioare, vaci și câini ciobănești organizată de către membrii Asociaţiei „Corbii de Piatră”, iar cei mai harnici crescători vor fi premiați.
Conform organizatorilor, Primăria și Consiliul local, în cadrul sărbătorii va avea loc și  premierea familiilor cu peste 50 ani căsnicie.
  Serbarea câmpenească se va încheia seara, târziu, potrivit tradiţiei.
 
Constantin PAŞOL

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.