Tarife noi pentru convorbirile telefonice în Uniunea Europeană! Decizia se aplică de azi

5848606 14.04.2019 Russia’s Maria Paseka uses her mobile phone as she competes at the 8th European Artistic Gymnastics Individual Championship, in Szczecin, Poland. Alexey Filippov / Sputnik

Începând cu 15 mai se aplică tarife noi pentru convorbirile telefonice în Uniunea Europeană! Astfel, toate apelurile și SMS-urile internaționale efectuate în interiorul UE vor fi taxate conform noilor plafoane. Operatorii de telecomunicații sunt obligați acum să-și informeze abonații asupra schimbărilor. Concret, toți consumatorii care vor efectua un apel din ţara lor într-un alt stat, dar și acesta obligatoriu din UE  trebuie să plătească maximum 19 cenţi pe minut, preţ la care se adaugă şi TVA-ul şi 6 cenţi pe mesaj SMS, plus TVA.

Tarife noi pentru convorbirile telefonice în Uniunea Europeană!

De remarcat că măsurile intră în vigoare pentru toate cele 28 de țări ale Uniunii, dar se vor aplica, în curând, și pentru Norvegia, Islanda și Liechtenstein. La această nouă cerință a Comisiei Europene aderă însă numai clienții provați care folosesc practic telefonul pentru uzul personal. Clienții comerciali nu fac obiectul acestei reglementări a preţurilor, mai ales că, din ce în ce mai mulţi furnizori au oferte speciale şi care se adresează, în mod direct, companiilor.

Prin noua reglementare se dorește să se reducă discrepanţele tarifare semnificative care existau între statele membre. Astfel, conform unui studiu, tariful standard al unui apel în interiorul UE într-o reţea fixă sau mobilă ajungea să-şi tripleze costul fată de tariful standard al unui apel naţional, iar tariful standard al unui SMS în interiorul UE îl depăşea de peste două ori pe cel al unui SMS naţional. Au existat însă situaţii în care tariful standard al unui apel în interiorul UE creştea de zece ori faţă de tariful standard al apelurilor naţionale.

fanatik.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.