◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Viața după moarte, noi descoperiri

Sam Parnia este cercetător specializat în reanimare la centrul medical Langone de la Universitatea din New York. Zeci de ani i-a dedicat studiului unei etape din viața fiecăruia care ne dă fiori, moartea. În ultimul său studiu, a publicat câteva noi informații cu privire la ceea ce se întâmpla în organismul uman în momentul morții.

În primul rând, Parnia considera că cel puțin 20 de secunde de la momentul morții, creierul încă mai funcționează și odată cu el și conştientul. Experimentele realizate de cercetători în vederea înţelegerii acestei ultime etape din viața fiecăruia dintre noi, depășesc imaginația.

Un astfel de experiment s-a realizat pe 32 de creiere de porci preluate de la un abator. La scurt timp de la moartea acestor animale, creierele au fost branşate la un sistem de perfuzie artificială numit BrainEx care a pompat oxigen și o soluție care imita fluxul sanguin.

Acest sistem a revitalizat creierul timp de 36 de ore post mortem. Celulele au consumat și metabolizat zahărul, sistemul imunitar s-a reactivat. În plus, studiile arată ca după moarte, mii de gene devin mult mai active, ele continuând să funcționeze chiar și 24 de ore.

Religiile ne dau răspunsuri diferite referitor la moarte. Unele susțin că mergem în rai sau în iad. Altele susțin că după moarte, omul devine spirit. Alte religii susțin reîncarnarea.

Când prietenul lui Iisus, Lazăr a murit, Iisus a spus, prietenul nostru se odihneşte. Iisus a asemuit moartea cu somnul. Tot Biblia spune că atunci când Ştefan a fost ucis, a adormit în moarte.

Primii care au propovăduit nemurirea sufletului au fost babilonienii și egiptenii. Ideea ca sufletele se duc în răi la moarte antedatează creştinismul. Zeul egiptean Osiris, după ce a fost omorât, a fost înviat, după care s-a ridicat la ceruri.

Profesorul Robert Lanza susţine că fizica cuantică dovedeşte că există viața după moarte. Teoria bicentrismului este o iluzie creată de conștiința noastră.

Oamenii cred în moarte deoarece conștiința asociază viața cu corpul care știm că moare. Spațiul și timpul sunt instrumente ale minţii noastre, spunea Lanza. Viața este un fel de floare perenă că înflorește în multivers. Viața este o aventură care transcede modul nostru linear de a gândi.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *