◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Insecuritatea alimentară din Afganistan, în stadiu de catastrofă

Organizația Națiunilor Unite a publicat date care raportează că insecuritatea alimentară în anumite părți ale Afganistanului a atins niveluri „catastrofale”. Analiza, realizată de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Programul Alimentar Mondial, a constatat că 19,7 milioane de afgani „se confruntă cu niveluri ridicate de insecuritate alimentară acută”. Cele aproape 20 de milioane de oameni care se confruntă cu malnutriție acută reprezintă 47% din populația totală a țării și sunt concentrate mai ales în nord-estul Afganistanului.
Conform clasificării pe cinci niveluri a fazei de securitate alimentară integrată, 20.000 de afgani au ajuns în faza de catastrofă sau cel mai periculos nivel de insecuritate alimentară. Restul celor 19,7 milioane sunt clasificate în faza de criză sau de urgență.
În afară de cei care se confruntă cu aceste trei niveluri de insecuritate alimentară acută, alte 14,6 milioane sunt descrise ca fiind „stresate în relația lor cu alimentele”.
Analiza a constatat că principalele motive pentru insecuritatea alimentară masivă în Afganistan sunt declinul economic, seceta, prețurile mari la alimente și impactul global al războiului Rusiei asupra Ucrainei, care a determinat creșterea prețurilor alimentelor în întreaga lume. „Asistența umanitară rămâne extrem de importantă, la fel ca și nevoile de a reconstrui mijloacele de trai agricole distruse și de a reconecta fermierii și comunitățile rurale la piețele rurale și urbane aflate în dificultate din întreaga țară. Dacă nu se întâmplă acestea, nu va exista nicio ieșire din această criză”, a declarat reprezentantul FAO al Afganistanului, Richard Trenchard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *