default-logo

Sfârșitul unei ere: Poșta Regală britanică își face flotă de drone

Royal Mail construiește o flotă de 500 de drone pentru a transporta corespondența către comunități îndepărtate din toată Marea Britanie, informează Daily Mail. Serviciul poștal, care a efectuat deja teste de succes în Scoția și Cornwall, va crea peste 50 de noi rute de drone poștale în următorii trei ani, ca parte a unui nou parteneriat cu compania londoneză Windracers.
Dronele (sau UAV-urile – vehicule aeriene fără echipaj) pot ajuta la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea fiabilității serviciilor de corespondență pe insulă, susține Royal Mail.
Ele oferă o alternativă la metodele de livrare utilizate în prezent, care pot fi afectate de vremea rea – feriboturi, avioane convenționale și livrări la sol. De asemenea, pot decola de pe orice suprafață plană (nisip, iarbă sau asfalt), cu condiția să fie suficient de lungă.
Dronele sunt de obicei considerate dispozitive mici, dar fiecare ambarcațiune a Royal Mail are o anvergură mare a aripilor, de peste zece metri.
Primele rute identificate pentru noul serviciu includ Insulele Scilly, Insulele Shetland, Insulele Orkney și Hebride, iar planurile vor fi supuse aprobării de către Autoritatea Aviației Civile (CAA). „Livrarea la timp, indiferent de locația clienților noștri sau de vreme, în timp ce protejarea mediului, acesta este scopul nostru. Chiar dacă mergem peste tot, Royal Mail are deja cele mai scăzute emisii de CO2 per colet livrat, iar această inițiativă ne va ajuta să ne reducem și mai mult emisiile”, a declarat Simon Thompson, director executiv la Royal Mail.
Dronele pot transporta până la 100 kg de corespondență de toate formele și dimensiunile, pentru două zboruri zilnice dus-întors între insule. După ce au fost ridicate de la punctele de aterizare, scrisorile și coletele sunt apoi livrate de către postul local cu duba proprie, astfel încât lucrătorii umani nu sunt încă înlocuiți complet.
Royal Mail intenționează să securizeze peste 50 de rute susținute de până la 200 de drone în următorii trei ani. Pe termen mai lung, ambiția serviciului poștal britanic este de a desfășura o flotă de peste 500 de drone care să deservească toate colțurile Regatului Unit.
Dronele sunt monitorizate pe parcurs, pentru a se asigura că sunt complet sigure. Există și piloți de siguranță, la fiecare capăt al traseului, care sunt capabili să preia controlul dronei, dacă este necesar.
Royal Mail a făcut prima livrare de pachete cu drone din Marea Britanie pe Isle of Mull în 2020.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*