◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor cere eliberarea profesioniștilor media arestați în Belarus

Autoritățile din Belarus ar trebui să-i elibereze imediat pe jurnaliștii Yauhen Yerchak și Dzmitry Suslau, să renunțe la toate acuzațiile împotriva lor și să permită libertatea presei, solicită Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ).
Recent, poliția din orașul Babruysk l-a reținut pe Suslau, un reporter al săptămânalului local Kommercheskiy Kurier, și l-a trimis la un centru de arest preventiv, unde a fost judecat și reținut pentru 15 zile, după ce a fost acuzat că a „distribuit de materiale extremiste”, arată mai multe rapoarte media. Câteva zile mai târziu, ofițeri de la Direcția Principală pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției a Ministerului de Interne l-au reținut pe Yerchak, un fotograf independent, în Minsk, potrivit unei postări a canalului proguvernamental Telegram Center E. La scurt timp, Tribunalul Districtual Minsk Savetski l-a condamnat pe Yerchak, sub acuzația de împotrivire la acțiunea ofițerilor de poliție și l-a condamnat la 15 zile de detenție, potrivit Asociației Jurnaliştilor din Belarus. „Arestările jurnaliștilor Yauhen Yerchak și Dzmitry Suslau în Belarus arată că autoritățile sunt cu adevărat necruțătoare în hărțuirea și urmărirea penală a membrilor presei. Autoritățile trebuie să renunțe imediat la toate acuzațiile și să-i elibereze pe Suslau, Yerchak și pe toți ceilalți jurnaliști întemnițați și să nu mai folosească legislația privind extremismul pentru a curăța peisajul media de relatări care contrazic narațiunea guvernului”, susține Gulnoza Said, coordonatorul programului CPJ pentru Europa și Asia Centrală, la New York.
CPJ a sunat la Direcția Principală pentru Combaterea Crimei Organizate și a Corupției și la Departamentul Interdistrict Babruysk al Comitetului de Investigații din Belarus pentru comentarii, dar nu a primit răspuns. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *