default-logo

Războiul civil din Siria a costat viața a sute de jurnaliști

De la începutul războiului civil sirian, care a început ca o consecință a revoltelor de primăvară arabă din 2011, cel puțin 300 de jurnaliști – după unele statistici, circa 700 de profesioniști mass-media – și-au pierdut viața în lovituri aeriene și bombardamente de artilerie sau au fost executați de diferite grupuri implicate în conflict, în timp ce alți 100 au dispărut, potrivit unui raport al organizației Reporteri fără frontiere.
Paul Conroy este un fotoreporter din Marea Britanie care a acoperit începutul războiului civil din Siria și, în timp ce făcea asta, și-a pierdut colegul și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi, Marie Colvin, o jurnalistă de origine americană care lucra pe post de corespondent pentru afaceri externe pentru ziarul britanic The Sunday Times.
Hiba Barakat, un fotojurnalist din Alep, avea 15 ani când a început războiul. Ea a declarat pentru The Media Line că relatează în Siria de peste cinci ani și intenționează să continue să facă acest lucru. „Am pierdut multe în acest război, dar nu am regretat că încă documentez rezultatele actelor criminale ale regimului sirian care ucide oameni, îi dislocă și arestează tineri și femei. Lumea trebuie să cunoască adevărul a ceea ce se întâmplă, spre deosebire de ceea ce regimul Assad încearcă să inducă în eroare”, a spus Barakat, citată de The Jerusalem Post. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*