default-logo

Departamentul de Stat al SUA, preocupat de atacurile la adresa jurnaliștilor din Pakistan

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, susține că libertatea presei a fost subminată în Pakistan, după ce un canal de televiziune simpatizant cu fostul premier Imran Khan a fost blocat de guvern. Statele Unite și-au exprimat astfel îngrijorarea cu privire la libertatea presei în Pakistan. „Suntem îngrijorați de faptul că restricțiile media și de conținut, precum și lipsa de răspundere pentru atacurile împotriva jurnaliștilor subminează exercitarea libertății de exprimare. Ne exprimăm în mod obișnuit preocupările cu privire la libertatea presei tuturor părților interesate din întreaga lume, inclusiv partenerilor noștri și omologilor noștri din Pakistan”, a declarat
Price, care a recunoscut presiunea asupra popularei rețele de televiziune, pe care guvernul pakistanez a acuzat-o de „conținut instigator la ură, sedițios și rău intenționat”.
După ce a fost blocat temporar, ARY a trebuit să renunțe la unii dintre prezentatorii săi seniori, în timp ce unul dintre directorii săi a fost arestat.
Recent, autoritățile pakistaneze au închis pe termen nelimitat și Bol News, un alt canal de știri văzut ca susținător al lui Khan și al partidului său, Pakistan Tehreek-e-Insaf. Sami Ibraham, președintele și directorul general al canalului, a declarat pentru Al Jazeera că există presiuni asupra conducerii pentru a elimina câteva persoane din companie, inclusiv pe el: „La prima vedere, guvernul în exercițiu exercită presiuni, dar nu am cedat și nicio persoană nu a fost îndepărtată”, a spus el.
Într-un tweet, Khan a spus că guvernul „persecută jurnaliştii care dau voce opiniilor, suspendând canalele TV și YouTube”.
Pakistanul are o istorie de întreruperi ale mass-media și de suprimare a vocilor disidente, care este adesea pusă pe seama puternicei armate a țării, care a condus mai mult de jumătate din istoria de 75 de ani a Pakistanului ca națiune independentă.
Reporteri fără frontiere a plasat Pakistanul pe locul 157 din 180 de țări la capitolul libertatea presei. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*