default-logo

Marile „deșerturi de știri” din vestul SUA, pe cale de a-și recupera informarea

Ziarele locale din SUA au înregistrat un declin constant, iar dispariția unor instituții de știri locale de încredere și a reporterilor locali este însoțită de o scădere a participării alegătorilor și poate duce la corupție necontrolată, hiperpartizanism și răspândirea rapidă a dezinformării.
The State of Local News, un raport din 2022 al Școlii de Jurnalism Medill, de la Universitatea Northwestern, estimează că o treime din ziarele americane care circulă în ultimii 20 de ani vor fi scoase din funcțiune până în 2025. Majoritatea acestora vor fi săptămânale, care pot servi între câteva sute până la zeci de mii de cititori. O hartă State of Local News arată zone mari din Oregon, New Mexico, Utah, Montana, Idaho și Dakota unde nu există nici măcar o singură sursă de știri tipărite, relatează hcn.org.
Pe măsură ce instituțiile tradiționale de investigare și impact cultural local dispar, la fel dispare și participarea civică informată, în special în orașele mai mici, departe de statele de coastă și în comunitățile rurale care ar putea să nu fie bine deservite de internet.
Pe de altă parte, jurnalismul local se reconfigurează și dă speranțe că ar putea servi din nou comunitățile văduvite de sursele lor tradiționale de știri profesioniste. Un studiu realizat de Institutul Lenfest, din Philadelphia, a constatat că mai multe organizații de știri locale colaborează pentru a investiga faptele greșite, găzduiește dezbateri publice și formează noi generații de jurnalişti. De asemenea, o nouă întreprindere nonprofit, Arizona Luminaria, oferă rapoarte de responsabilitate aprofundate în engleză și spaniolă și își intensifică acoperirea electorală.
Într-o lume ideală, jurnalismul local conectează oamenii cu guvernul și comunitatea lor, iar tinerii jurnaliști vor continua să fie cheia intermedierii acestor relații. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*