default-logo

Organizațiile care apără libertatea presei protestează față de condamnarea la închisoare a jurnalistului Mansour Iranpour

Pentru că a raportat despre presupusa corupție financiară a unor oficiali locali, jurnalistul iranian Mansour Iranpour a fost condamnat la un an de închisoare, fiind acuzat de… răspândire de știri false pe rețelele de socializare. Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor a cerut Teheranului să-l elibereze cât mai curând posibil. Sherif Mansour, coordonatorul programului comitetului pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, a declarat: „Autoritățile iraniene trebuie să-l elibereze imediat pe jurnalistul Mansour Iranpour și să se asigure că nu se confruntă cu alte represalii pentru munca sa. Condamnarea unui jurnalist la un an de închisoare este încă un exemplu al nerespectării flagrante a țării pentru libertatea presei”. Potrivit unor surse, Iranpour, reporter și editorialist la Ashkan News și colaborator la Tabnak, a fost bătut în arest și i se refuză îngrijirile medicale, relatează arabnews.com.
De la revoluția din 1979, cel puțin 1.000 de jurnaliști au fost urmăriți penal, arestați, închiși și, în unele cazuri, executați de regimul iranian. În ultima perioadă, mai mulți jurnaliști iranieni au fost arestați în mod arbitrar, unii fără acuzații.
Potrivit organizației Reporteri fără frontiere, Iranul este considerat una dintre cele mai periculoase 10 țări din lume în ceea ce privește libertatea presei și ocupă locul 178 din 180 de țări în Indexul mondial al libertății presei din 2022. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*