◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Reacția Comisiei Europene, după adoptarea OUG pe Justiție: „Vom analiza cu atenție modificările aduse”

Reacția Comisiei Europene (CE), după adoptarea, luni, 15 octombrie, a Ordonanței de Urgență 92 (OUG) de modificare a legilor Justiției este una critică. CE a avertizat miercuri, 17 octombrie, că urmărește cu îngrijorare ce se întâmplă în România.
„Urmărim cu îngrijorare ultimele evoluții din România și vom analiza cu atenție modificările aduse (de OUG-ul pe Justiție – n. red.). Așa cum am mai mai spus în nenumărate rânduri, un sistem judiciar independent și profesionist este de o importanță capitală”, a explicat un purtător de cuvânt al Comisei Europene, citat de g4media.ro.

Printre cele mai importante schimbări ale acestei OUG pe Justiție se află și majorarea la 10 ani a vechimii necesare pentru ca un procuror să poată lucra la DNA sau DIICOT.

Totuși, CSM a precizat – după ședința sa de astăzi – că OUG 92 nu se aplică retroactiv. Astfel, procurorii din DNA, DIICOT și Parchetul General rămân în funcție, chiar dacă nu îndeplinesc condițiile, pentru că la data intrării lor în funcție erau în legalitate.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost și el prezent la ședința de la CSM, după care a declarat că legea este lege și trebuie respectată de toată lumea.

libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *