◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Trump pare hotărât în cazul jurnalistului tranşat pe viu: Avem un contract de armament cu Arabia Saudită, care reprezintă 500.000 de locuri de muncă.

Donald Trump nu pare impresionat de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi reiterează interesul administraţiei pe care o conduce pentru latura financiară a relaţiilor diplomatice.

Preşedintele american a dat de înţeles, miercuri, că Riadul, suspectat de către comunitatea internaţională că este responsabil de dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, va rămâne un partener economic important al SUA. Liderul de la Casa Albă a insistat îndelung pe importanţa contractelor de armament încheiate cu Arabia Saudită pentru economia americană.
Avem nevoie de Arabia Saudită în lupta împotriva terorismului, în tot ceea ce se întâmplă în Iran şi în alte părţi’, a declarat preşedintele american la Fox Business, potrivit Agerpres.

Donald Trump a afirmat că nu vrea să se distanţeze de Arabia Saudită, în pofida preocupărilor cu privire la soarta jurnalistului Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în Consulatul ţării sale din Istanbul, reiterându-şi speranţa că liderii saudiţi nu au fost implicaţi în dispariţia sa.

‘Nu vreau să fac asta şi, sincer, avem un contract de armament (în valoare de 110 miliarde de dolari) ‘, a spus Trump, când a fost întrebat dacă Statele Unite s-ar distanţa de vechiul lor aliat din Golf.
‘Senatorii vin la mine şi îmi spun că nu ar trebui să luăm acest contract. Dar cui îi facem rău? Acesta reprezintă 500.000 de locuri de muncă’, a spus el.
În timpul vizitei sale în Arabia Saudită în 2017, Trump a anunţat contracte de armament în valoare de 110 miliarde de dolari, din care o mare parte încă nu s-au materializat.

Întrebat cu privire la cazul ziaristului Jamal Khashoggi şi despre numeroasele indicii care acreditează teza că acesta a fost asasinat la Consulatul saudit din Istanbul, Trump s-a declarat convins că lucrurile se vor lămuri pe deplin.
‘Vom afla ce s-a întâmplat. Sper că regele şi prinţul moştenitor nu au fost la curent, acesta este un factor foarte important pentru mine’, a explicat liderul de la Casa Albă.

Un înalt oficial turc a declarat, sub protecția anonimatului, că a ascultat înregistrarea audio cu ultimele momente din viața jurnalistului Jamal Khashoggi și a descoperit astfel că bărbatul a fost tăiat în bucăți, vreme de șapte minute, când încă era în viață (Detalii AICI).

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *