◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Naționala de fotbal feminin a Iranului, acuzată că are în poartă un bărbat

Echipa națională de fotbal feminin a Iranului a fost acuzată de rivalii din Iordania că a pus un bărbat ca portar în timpul meciurilor de calificare pentru Cupa Asiei, notează „Daily Mail”.

Asociația de Fotbal din Iordania (JFA) a cerut Confederației Asiatice de Fotbal (AFC) să lanseze o anchetă pentru a stabili sexul lui Zohreh Koudaei, care a salvat două penalty-uri în timpul meciului încheiat cu scorul de 4-2, din Uzbekistan.

Președintele JFA, Prințul Ali Bin Al-Hussein, a postat pe Twitter o scrisoare „în care se solicită o verificare de verificare a sexului” pentru Koudaei, care purta hijab în timpul competiției. Hussein a descries aspectul drept „o problemă foarte serioasă, dacă este adevărată” și a cerut AFC să „se trezească”.

De partea cealaltă, selecționerul echipei Iranului, Maryam Irandoost, a respins acuzația și a spus că este folosită pentru a acoperi eșecul adversarilor. „Colectivul medical a examinat cu atenție fiecare jucător din echipa națională în ceea ce privește hormonii, pentru a evita orice probleme în acest sens, așa că le spun tuturor fanilor să nu-și facă griji. Vom furniza orice documentație pe care o dorește Confederația Asiatică de Fotbal fără întârziere”, a declarat Irandoost, pentru site-ul de știri sportive Varzesh3.

Koudaei s-a mai confruntat cu controverse în trecut cu privire la sexul său, și s-a apărat de mai multe ori în ziarele iraniene.

Victoria Iranului, la penalty-uri, după un egal fără goluri la Tașkent, i-a adus echipei feminine a țării prima sa prezență la Cupa Asiei.

Dar scrisoarea JFA a ridicat îndoieli cu privire la „eligibilitatea unui jucător participant”. De asemenea, s-a susținut că echipa feminină iraniană „are o istorie cu probleme de gen și de dopaj”. „Având în vedere dovezile prezentate de JFA și având în vedere importanța acestei competiții, solicităm AFC să inițieze o investigație transparentă și clară, derulată de către un grup de experți medicali independenți, pentru a investiga eligibilitatea jucătorului în cauză și a altora din echipă…”, se menționează în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *