default-logo

Un top al marilor provocări din activitatea jurnaliștilor

Cision, o platformă cuprinzătoare de comunicații, care ajută profesioniștii în relații publice și marketing din întreaga lume să înțeleagă, să influențeze și să-și amplifice poveștile, a lansat raportul anual Starea mass-media cu răspunsuri din partea a peste 3.800 de jurnalişti din 17 pieţe globale, pentru a înțelege provocările cheie cu care se confruntă o industrie care evoluează rapid și modul în care relațiile publice pot sprijini raportarea de încredere.Cele mai mari obstacole pentru jurnaliști din Raportul Cision 2022 privind starea presei încep cu menținerea credibilității ca sursă de știri de încredere (32%) și continuă cu combaterea acuzațiilor de difuzare de „știri false”. Mai departe, jurnaliștii menționează impactul pe care personalul mai redus și mai puține resurse îl au asupra volumului de muncă. Concret, trei din zece jurnalişti (29%) depun 10 sau mai multe articole pe săptămână. „Nu mai este treaba jurnalistului doar să furnizeze știrile, iar asta deschide ușa comunicatorilor profesioniști de a colabora cu succes cu mass-media pentru a se asigura că poveștile sunt spuse într-un mod rapid, eficient și relevant”, a declarat Nicole Gulliot, COO Cision și Președinte al PR Newswire.
Când vine vorba de sursele pe care jurnaliștii le consideră cele mai utile pentru a genera povești sau idei de povești, mai mult de o treime (37%) au citat comunicatele de presă. Mai mult de trei sferturi (76%) doresc să primească comunicate de presă de la mărci și profesioniști de PR față de orice alt tip de conținut. Tendințele și datele pieței ocupă locul al doilea (63%) și aproape jumătate (49%) doresc invitații la evenimente. „Când vine vorba de relația dintre profesioniștii din industria comunicațiilor și jurnaliști, totul este despre ușurarea poverii pentru mass-media. Se începe cu cunoașterea jurnaliștilor potriviți cu care să vorbească, construirea unui parteneriat bazat pe încredere și înțelegerea audienței la care încercați amândoi să ajungeți împreună.”, adaugă Guillot.
Potrivit prnewswire.com, sondajul din acest an a colectat răspunsuri din SUA, Canada, Regatul Unit, Franța, Germania, Finlanda, Suedia, Italia, Spania, Portugalia, China, Australia, Singapore, Malaezia, Indonezia, Taiwan și Hong Kong.(redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Lasă un răspuns

*