◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

COMPUTERUL CERESC DE LA SARMISEGETUZA

Cartea lui Enoch sau Cartea aştrilor cereşti cuprinde învăţăminte pe care îngerii le-au dat oamenilor aleși cu privire la traseele aştrilor, relaţiile dintre aceștia și legile care îi guvernează. Lucrarea este una controversata din cauza unor implicaţii biblice.

Doi cercetători britanici au reconstituit computerul ceresc, un mecanism descris în această carte, iar rezultatul a fost senzațional. Computerul ceresc era copia fidelă a calendarului solar de la Sarmisegetuza.

Îngerii descrişi în această carte sunt numiţi mesagerii lui Dumnezeu și sunt cei care au încălcat poruncile divine, coborând pe Pământ și luându-şi neveste pământene. Din aceste uniuni s-au născut giganţii.

Revenind la textele biblice, în Vechiul Testament întâlnim următoarea frază. Uriaşii erau pe Pământ în vremurile acelea, după ce fii lui Dumnezeu s-au unit cu fiicele oamenilor, care au născut uriași.

Despre Enoch se știe că a fost un patriarh care a trăit înainte de Potopul Biblic. Timp de 200 de ani, Enoch a trăit în ceruri, alături de îngeri care l-au învățat multe lucruri. Reîntors pe Pământ, el a scris o carte ca aceste învăţături.

Îngerii, mesagerii lui Dumnezeu, aveau pe Pământ 18 conducători, care la rândul lor erau conduși de un conducător suprem numit Şamiza. Pentru ceea ce au făcut pe Pământ, au atras mânia divină.

Enoch este pământeanul care a avut privilegiul de a fi dus în ceruri de către îngeri. El descria Pământul ca fiind o sferă albastră, o imagine pe care foarte târziu, numai cosmonauţii au cunoscut-o. Îngerul Uriel l-a preluat pe Enoch și l-a învățat să construiască computerul ceresc.

După această experiența, Enoch a scris 366 de manuscrise, câte unul pe an. După ce a terminat scrierile, Enoch a fost preluat de îngeri și dus în ceruri.

Computerul ceresc este un aparat de calcul astronomic, un fel de calendar format din stâlpi, portaluri și ferestre, dispuse în cercuri concentrice, în mijlocul cărora erau 21 de stâlpi, locul de observare.

Computerul ceresc ajuta la observarea mişcării Soarelui, Lunii, schimbărilor produse de echinocţiu și solstiţiu. Dacii cunoşteau și foloseau calendarul ceresc care era considerat foarte precis. Anul calculat de daci avea 365,242197 de zile. În astronomia modernă, anul are 365,242198 de zile.

Sanctuarul de la Sarmisegetuza are o aliniere perfectă de la nord la sud și de la vest la est, astfel încât, razele soarelui îl traversează complet o singură zi pe an, în 22 decembrie, când începe iarna astronomică.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *