default-logo

„Nunta Zamfirei” la Pitești

Joi, 23 mai 2019, de la ora 19.00 are loc la Sala „Lumina” a Centrului Cultural Județean Argeș spectacolul „Nunta Zamfirei”.

Spectacolul de teatru muzical „Nunta Zamfirei” îmbină poezia, cântecul, dansul și cinematografia, creând o incursiune în cel mai important și frumos moment din viața unui om – nunta.

„Musicalul folcloric Nunta Zamfirei este jucat cu toată ființa de protagoniștii săi, iar spectatorii sunt invitați să îl perceapă cu toate simțurile; căci „Nunta Zamfirei” se vede, se aude și, mai ales, se trăiește.”

 
Spectacolului ”Nunta Zamfirei” este realizat în cadrul parteneriatului româno – suedez încheiat între Centrul Cultural Județean Argeș și Asociația „Cultură fără Frontiere” din Solvesborg, Suedia, în regia lui Zoltan Schapira.
 
Premiera a a avut loc pe 20 mai și la acesta au fost prezenți, alături de publicul larg, majoritatea purtând ie sau alte elemente ale costumului popular, președintele Consiliului Județean Argeș, vicepreședintele Senatului României, Șerban Valeca, Olivia Costea, consulul onorific al României în Suedia, maestrul Dorel Vișan, regizorul Șerban Marinescu, senatoarea Cristina Stocheci, membră a Grupului parlamentar de prietenie cu Suedia.
Ca la o nuntă tradițională, invitații au fost întâmpinați cu pâine și sare, cinstiți cu țuică din ploscă, fiecăruia dintre ei prinzându-i-se câte o floare în piept.
Pe scena Sălii Lumina, artiștii Centrului Cultural Județean Argeș au împărtășit lumii fragmente din cei mai important moment din viață – nunta, spectacolul îmbinând poezia lui Coșbuc, dansul și cântecul cu cinematografia.
Ulterior premierei, vor fi organizate turnee ale acestei piese atât în țară cât și în străinătate, cu precădere în Scandinavia și alte state europene. Scopul acestor turnee internaționale este acela de a crea o imagine corectă a diasporei românești, de a trezi românilor din diaspora sentimentul de atașament față de România, față de tradiții și de patrimoniul ei imaterial.


Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.