◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Simona Halep și-a spulberat visul la Roland Garros!

Simona Halep a fost învinsă cu 2-6, 4-6 de Amanda Anisimova în sferturile de finală de la Roland Garros, după o luptă care a durat doar o oră si 10 minute. Românca a ratat șansa de a se încorona pentru a doua oară consecutiv la turneul de la Paris, după succesul din 2018.

Meciul dintre cele două jucătoare, desfășurat pe arena centrală Philippe-Chatrier, a început sub semnul echilibrului, fiecare dintre ele câștigând ghemurile de serviciu, până la scorul de 3-2 pentru Anisimova.

A urmat o ofensivă extraordinară a tenismenei americane, care a reușit multe puncte câștigătoare, adjudecându-si primul set cu 6-2. Halep a încercat să găsească soluții, dar fără vreun rezultat.

Setul al 2-lea a debutat cu Anisimova la timonă, cu un joc agresiv, căruia Halep nu i-a putut face față. Americana s-a desprins la 3-0 și totul părea pierdut pentru româncă. Dar, Simona a avut o revenire de orgoliu și a egalat, făcând 4-4.

Acum, Halep părea că a întors soarta partidei, însă Anisimova, în ciuda vârstei (are doar 17 ani și 9 luni) și a lipsei de experiență la nivel înalt, a rezistat presiunii și a câștigat runda cu 6-4 și meciul, după doar 70 de minute!

Statisticile meciului sunt edificatoare, arătând superioritatea Amandei Anisimova. Astfel, ea a înregistrat 25 de lovituri victorioase (16 – Halep), 17 erori neforțate (24 – Halep) și 68 de puncte câștigate în total (52 – Halep).

Site-ul WTA comentează eliminarea româncei: ”Anisimova a împiedicat-o pe Halep să-și apere titlul de campionă” la Roland Garros. Este prima semifinală de Grand Slam din carieră pentru americană, care în prezent se află pe locul 51 în clasamentul WTA.

Simona Halep ratează șansa de a-și apăra titlul de la Paris, cucerit în 2018, după victoria din finala cu Sloane Stephnes. Românca va pierde numai puțin de 1570 de puncte, iar de luni 10 iunie va coborî pe poziția 8-a în topul mondial. Ea a adunat, din 27 ianuarie 2014 și până acum, 278 de săptămâni de prezență continuă în Top 10.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *