Maria Ghinea / 32 DE ANI DE ACTIVITATE ÎN SLUJBA CÂNTECULUI POPULAR

      Reporter: – Sunteți o interpretă de muzică populară tot mai cunoscută și apreciată. Câți ani de activitate artistică aveți în CV-ul dumneavoastră ?
      Maria Ghinea: – În anul 1987 am fost angajată la Orchestra ”Vâlceanca” din Râmnicu Vâlcea, anul acesta împlinind 32 de ani de activitate artistică.
      Reporter: – Ce zonă folclorică reprezentați prin cântecele incluse în repertoriul dumneavoastră ?
      Maria Ghinea: –  Am crescut alături de cântecele marilor noastre MARII și reprezint cu drag cântecul oltenesc.
      Reporter: -Când ați făcut primele imprimări și câte albume ați realizat până acum ?
      Maria Ghinea: -Drumul meu a fost anevoios. Am făcut primele înregistrări în 1988, alături de maestrul Ionel Puia, în Televiziunea Română, apoi am înregistrat alături de mari dirijori, Dorel Manea, Constantin Ceaușu, Aurel Blondea, Ionel Puia, Nicu Crețu, Marin Constantin și Nicolae Botgros. Am realizat 10 CD-uri pe care le consider copiii sufletului meu.
      Reporter: – Sunt sigur că nu vă opriți aici.
      Maria Ghinea: -Pregătesc acum un nou album în care adun toate trăirile și momentele din viața omului.
      Reporter: – Ce trebuie să știe iubitorii de folclor despre profesia dumneavoastră ?
      Maria Ghinea: – Este adevărat că, privită de cei care iubesc muzica populară, această meserie pare frumoasă și ușoară, dar dincolo de cortină este plină de sacrificii, plină de dezamăgiri, însă răsplătită cu aplauze dacă publicul simte dăruirea și dragostea celui care cântă. În concluzie, aș face cu drag același lucru. Când am spus ”drum anevoios” la asta m-am referit, la faptul că foarte greu am pătruns în televiziune, pentru că m-am născut între generații. Este adevărat că acum altfel sunt drumurile, dar indiferent cât de mulți și de diferiți suntem în cântecele interpretate, publicul face trierea necesară.
      Reporter: – Ce gânduri doriți să transmiteți fanilor dumneavoastră ?
      Maria Ghinea: – trebuie să mulțumesc din suflet publicului meu minunat, care m-a susținut și care în decursul anilor mi-a fost aproape. Acum două săptămâni am sărbătorit 32 de ani de activitate în slujba cântecului popular, la Sala Radio din București și am simțit bucuria publicului meu drag. Asta este răsplata pentru fiecare dintre noi, care slujim, cu dragoste și respect, scena. Celor care iubesc cântecul meu și citesc acest interviu le doresc multă, multă sănătate și viață lungă pentru a se bucura de cântecele sufletului meu. Vă îmbrățișez și vă prețuiesc !
 
                                  Interviu realizat de Ioan Vasiu / UZPR
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.