default-logo

RESPECT… ISTORIEI!

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

1.”Când citim în vechea carte a istoriei străbune / Virtuţi mari, ilustre fapte ale naţiei române, / Care inimă stă rece? Care suflet nemişcat?/ Cine n-are dor să vază ţara sa în fericire, / Cu LEGI BUNE, CU LEGI DREPTE, ÎN TĂRIE ŞI-N UNIRE, / Cultivând artele păcii pe al său pământ bogat”?.

Grigore Alexandrescu (1810 – 1888),

poet şi revoluţionar.

 2.„ISTORIA şi ştiinţele naturale aprind felinarele peste tot şi luminează capetele întunecate. ACELA care îşi degrabă condeiul spre minciună şi linguşire poate că este un panegirist, un apărător de interes străin, un POLITIC ÎNŞELĂTOR, dar istoric niciodată. Istoria fără adevăr îşi pierde toată însemnătatea, ea nu mai este istorie. Acela care vrea să scrie istoria adevărată, trebuie a-şi aprinde mai mult candele şi făclii (studieze), pentru ca să nu oarbece şi să nu cadă în întunecime (minciună, neadevăr)”.

George Bariţiu (1812 – 1893),

om politic, publicist, istoric.

 

3. „ISTORIA ROMÂNILOR” este în tradiţiile poporului, în movilele nenumărate ce împestriţează întinsele noastre câmpii, în mănăstirile ce cuvioşii şi vitejii noştri domni au zidit în aducerea aminte a biruinţelor câştigate, în hrisoave şi în urice, şi, în sfârşit, în hronicele Grecenilor, Popeştilor, Urecheştilor, Costineştilor şi a atâtor bărbaţi care într-o mână ţineau sabia spre apărarea patriei şi întru alta condeiul spre a scrie măreţele lor fapte”

Mihail Kogălniceanu (1817 – 1891),

om politic, istoric, scriitor, publicisr, orator.

 

P.S. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă pe unele posturi ale televiziunilor române. Falşi istorici, băgători de seamă, codoşi şi profitori la masa străinilor, care vin să spună în auzul ţării că Transilvania nu este a noastră a românilor, dând apă la moară ultraextremiştilor şi revizioniştilor udemerişti. Iudelor române mai citiţi istoria Universală şi a Patriei, cu ochii limpezi şi sufletul curat; mai citiţi şi „Gesta Hungarorum” a lui Anonymus, şi veţi constata că trăiţi într-o altă lume; o lume a lui Iuda, a slugărniciei, a trădării, şi numai istorici nu vă puteţi numi.

Părintele Ilie

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.