default-logo

Steaua, la cota 1.100. Victorie jubiliară cu CFR Cluj

Etapa a cincea a Ligii 1 a fost de bun augur pentru campioana Steaua București. Pe lângă cea mai drastică înfrângere administrată lui CFR Cluj de când ardelenii au revenit în Liga 1, roș-albaștrii mai au un motiv de sărbătoare după 3-0 cu fosta campioană: aceasta a fost victoria cu numărul 1.100 în campionat.

Antrenorul CFR-ului, Petre Grigoraș, a debutat pe banca ardelenilor în Ghencea, la meciul cu numărul 300 pentru el în primul eșalon.

Petrolul Ploieşti şi Ceahlăul Piatra Neamţ au remizat pentru prima oară la Ploieşti în Liga 1, cu ocazia celei de-a 13-a confruntări directe.

Concordia Chiajna a înregistrat și ea o premieră, prin victoria cu 3-0 obținută pe terenul Universității Cluj : a câștigat pentru prima dată în fața „Șepcilor Roșii” .

ACS Poli Timişoara a suferit prima înfrângere în Liga 1, în timp ce o altă debutantă, Corona Braşov, a izbutit primul egal şi, totodată, primul punct în Liga I, după patru înfrângeri consecutive.

6 fotbaliști au debutat în Liga 1, doar doi dintre ei fiind români: Onduku, Orlando da Costa (ambii Concordia Chiajna), Fl. Achim, Sorian (ambii Săgeata Năvodari), César Ortiz şi Madson (ambii FC Vaslui).

Un arbitru a debutat în priul eșalon etapa a cincea a Ligii 1: Iulian Călin din Ștefănești a oficiat de la centru meciul dintre Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.

Tot 6 jucători s-au aflat la primele goluri în Liga 1: A. Zaharia, M. Neagu, Onduku (toţi Concordia Chiajna), Vl. Munteanu II (Corona Braşov), Elton Figueiredo (Dinamo) şi Piovaccari (Steaua Bucureşti).

Sursa: Comisia de Statistică și Istorie a FRF

digisport.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.